Esti aici
Femeia.ro > Promo > Mame de nota zece, o campanie pentru rechizitele copiilor defavorizați

Mame de nota zece, o campanie pentru rechizitele copiilor defavorizați

Pe durata lunii august, magazinul online cu mobilier și decorațiuni Bonami desfășoară, în colaborare cu Asociaţia pentru o Comunitate Solidară şi Intervenţie Socială (ACSIS), o campanie de strângere de fonduri pentru rechizitele necesare începerii școlii.

În cadrul campaniei #mamedenota10, clienții Bonami pot alege să achiziționeze obiecte virtuale, cu valori diferite: ascuțitoare, penar, ghiozdan, ce reprezintă de fapt donații.

În același timp, campania își propune să atragă atenția asupra problemei grave a abandonului școlar în România, acesta fiind al treilea cel mai mare din Europa, potrivit Eurostat. Procentual, rata de părăsire timpurie a școlii este de peste 18%. Conform edupedu.ro, pentru familiile afectate de sărăcie, lipsa posibilităților de a face față cheltuielilor necesare participării școlare expune copiii riscului de abandon școlar. De asemenea, riscul părăsirii școlii crește și în cazul copiilor ai căror părinți, cu un nivel redus de educație, nu pot să îi sprijine pe aceștia în efectuarea temelor. Potrivit aceleiași surse, între 2015 -2016, 30.504 copii au renunțat la școală.

Campania este aici.

Comments

comments

Lasă un răspuns