Esti aici
Femeia.ro > Promo > Mancare solida pentru bebelusi: un pas esential in diversificare

Mancare solida pentru bebelusi: un pas esential in diversificare

Bebelusul poate primi mancare solida abia dupa 4 ori chiar 6 luni. Laptele mamei sau laptele praf indeplinesc toate nevoile nutritionale ale copilului, cel putin in primele 4-6 luni de viata, asa ca nu te grabi sa-l hranesti cu mancare solida.

Nu te grabi sa introduci mancarea solida

Mancarea solida administrata prea devreme poate fi la originea unor alergii alimentare. Sistemul digestiv al copilului nu este complet dezvoltat in primele luni de viata si introducerea hranei solide depaseste posibilitatile lui de "prelucrare".

Un alt motiv de a amana introducerea mancarii solide pentru bebelusi este pericolul de supraalimenta. Copiii prea mici nu pot „spune” ca sunt satui si nici nu sunt „recalcitranti” ca cei mai mari, care intorc capul sau arata dezinteres fata de mancare.

Al treilea motiv pentru a nu grabi trecerea la mancarea solida este incapacitatea copilului de a inghiti corect, pana la varsta de patru luni – sase luni. Pericolul ca micutul sa se inece cu alimentele nu trebuie ignorat. In plus, contrar convingerilor bunicii, mancarea solida nu va ajuta copilul sa doarma mai bine noaptea.

Comments

comments

Lasă un răspuns