Esti aici
Femeia.ro > Promo > În premieră mondială, maraton digital pentru sănătatea femeilor

În premieră mondială, maraton digital pentru sănătatea femeilor

maraton digital

Peste jumătate din pacientele cu cancer din România (58,4%) sunt diagnosticate abia în stadiile III și IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate în stadiile incipiente ale bolii (0, I și II). 

Pentru a schimba această situație în bine, Fundația Renașterea organizează pe 25, 26 și 27 septembrie tradiționala cursă Race for the Cure Romania, în premieră mondială, în format digital, în același timp cu 31 de state europene partenere. Race for the Cure, cel mai mare și de succes eveniment de informare și de strângere de fonduri pentru sănătatea femeii, aflat, în 2020, la cea de-a șasea ediție, aliniază Romania la linia de start a Europei în cursa pentru prevenirea și combaterea cancerului la femei, unde anual, conform estimărilor, sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel național, iar numărul deceselor se ridică la 3.209.

40 de echipe de celebrități din România, printre care Andreea Esca, Inna, Alexandra Dinu, Iuliana Tudor, Laura Cosoi, Atena Boca sau Ada Condeescu și-au creat echipele de start în competiția digitală, iar membrii echipelor sau participanții singulari pot fi toți cei care se înscriu cu o donație minimă care se va transforma în ecografii, mamografii și acțiuni de susținere a pacientelor oncologice din România.

Premiera pe care o aduce ediția din 2020 este că participarea diasporei la Race for the Cure, de oriunde din Europa, va putea aduce susținere și donații femeilor din România pentru prevenția și combaterea cancerului de sân, de col uterin sau ovarian, fiind o cursă digitală fără un traseu fix, prestabilit.

“Anul acesta, linia de start a evenimentului Race for the Cure nu va fi una fizică, iar locul de alergare poate fi oriunde: pe banda de alergat de acasă, pe aleile din jurul blocului, într-un colț din România sau oriunde în lume. Important este să ne înscriem pe platforma raceforthecure.eu, și apoi să arătăm în online, folosind #RFTC2020 și #Renasterea2020, că suntem alături de femeile din România, în drumul către combaterea cancerului, prin prevenție, stil de viață sănătos și investigații medicale periodice. (…) Fiecare înscriere e trasformată de Fundația Renașterea în analize medicale pentru femeile defavorizate, ce le pot salva viața!”, subliniază Mihaela Geoană, președinte și cofondator al Fundației Renașterea.   

Procedura de înscriere și participare, împreună cu toate detaliile și informațiile legate de Race for the Cure 2020 și de acțiunile Fundației Renașterea se pot găsi pe site-ul oficial al evenimentului internațional: https://www.raceforthecure.eu/ro/ și pe https://fundatiarenasterea.ro/

 

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns