Esti aici
Femeia.ro > Promo > Masa in familie, cheia unei alimentatii corecte?

Masa in familie, cheia unei alimentatii corecte?

Mesele in familie ii determina pe copii sa manace mai multe fructe si legume, sugereaza un studiu realizat de cercetatorii britanici de la Universitatea din Leeds, citati de My Health News Daily.com. Daca familia ta nu reuseste sa manace impreuna macar o data pe zi, este suficient sa se reuneasca in jurul mesei chiar si o data sau de doua ori pe saptamana. Important este ca obiceiul sa aiba o periodicitate si sa nu se uite de el.

Cum creste consumul de legume si fructe la copii

Si acum sa trecem la date exacte: la copiii care mananca intotdeauna impreuna cu familia, s-a observat un consum de legume si fructe pe zi mai mare cu o portie si jumatate decat la copiii ale caror familii nu iau masa impreuna. Chiar daca nu este timp pentru asta in fiecare zi, rezultatele bune exista chiar daca se intampla mai rar: in cazul in care familia se reuneste in jurul mesei o data sau de doua ori pe saptamana,cei mici consuma cu 1,2 mai multe portii de fructe si legume pe zi. Mesele in familie sunt o ocazie pentru copil de a deprinde obiceiuri sanatoase de la parintii si fratii sai. Pe langa asta, cercetatorii amintesc si-ti sugereaza un mic truc: daca tai fructele si legumele in bucatele mici, copiii mananca mai cu pofta.
Cercetari recente indica faptul ca micutii care iau masa impreuna cu parintii sunt mai putin predispusi obezitatii decat ceilalti.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns