Esti aici
Femeia.ro > Promo > Masaj impotriva durerilor din timpul travaliului

Masaj impotriva durerilor din timpul travaliului

Cand mai ai putin si nasti, orice truc antidurere e mana cereasca. Masajul, o metoda de relaxare 100% naturala, stimuleaza eliberarea de endorfine in organism, hormoni cu rol anestezic ce induc o stare de calm, fara pastile. Ajuta la detensionarea musculaturii si diminueaza durerea cauzata de contractii.

Atingerea, importanta
Cateva miscari de masaj poti face chiar tu, dar cel mai indicat este sa-ti fie sotul tau alaturi – atingerile lui or sa te ajute sa te simti protejata si increzatoare. Se pot folosi uleiuri esentiale de lavanda, portocala, trandafir sau musetel, la randul lor cu effect calmant, iar miscarile, ca sa fie eficiente, trebuie exersate sub indrumarea unui specialist care poate fi la randul lui prezent in sala de nasteri.

Cum se face
Inca din timpul sarcinii, viitoarele mamici au de-a face cu dureri de spate mai mult sau mai putin intense. Tot in partea de jos a spatelui se resimt mai puternic si contractile, asa ca zona bazinului trebuie sa beneficieze de atentie speciala inca de cand esti gravida, dar si pe durata travalilui.

Masajul poate incepe cu miscari circularein zona lombara, continuand de o parte si alta a coloanei, pana in dreptul umerilor, omoplatilor si cefei. Important este si masajul mainilor si talpilor, zone cunoscute ca fiind pline de terminatii nervoase usor de stimulat.

Comments

comments

Lasă un răspuns