Esti aici
Femeia.ro > Promo > Matematica de clasa I sta la baza succesului profesional si financiar din viata de adult

Matematica de clasa I sta la baza succesului profesional si financiar din viata de adult

Doua mere + doua doua pere = 4 fructe. Te-ai gandit vreodata cat de important este sa intelegi cu adevarat aceasta operatie de matematica de baza? Daca tu nu te-ai gandit pana acum la asta, cercetatorii din domeniul educatiei au facut-o! Iata ce au descoperit!

Cunoasterea sistemului de numeratie din matematica, care se refera la abilitatea de a percepe numarul ca fiind simbolul unei cantitati (asa cum litera este simbolului unui sunet) si a relatiilor sistematice dintre numere prefigureaza sansele unui copil de a-si gasi mai usor de munca, de a avea salarii mai bune si de a-si gestiona mai eficient finantele cand ajunge la maturitate. Copiii trebuie sa cunoasca si sa inteleaga sistemul de numeratie inca din clasa I, iar daca se intampla acest lucru, atunci se vor descurca mai bine la matematica si in adolescenta. Acestea sunt doar cateva dintre concluziile la care s-a ajuns in urma unui studiu realizat de cercetatorii din domeniul educatiei de la Universitatea din Missouri (SUA) si prezentat de Live Science.com

Pana la clasicele teste si subiecte de matematica este sistemul de numeratie

Neinsusirea acestei abilitati creeaza premizele unei invatari mai greoaie in anii urmatori si poate genera multe probleme mai tarziu in viata, nu numai reducerea sanselor profesionale.
"Intelegerea incompleta a conceptelor matematice", a explicat profesorul David Geary, "poate face ca o persoană sa devina o prada usoară pentru camatari; in schimb, insusirea acestor concepte o ajuta sa-si administreze mai bine banii, sa economiseasca eficient in vederea unor achizitii mai mari si sa gestioneze mai bine imprumuturile ipotecare si cartile de credit."

La ce sunt utile aceste concluzii: "Daca dezvoltarea acestei abilitati (sistemul de numeratie) devine o tinta clara, punem sa ne concentram eforturile pentru a ajuta tinerii cu lipsuri in aceasta sfera inca din gradinita si, prin asta, sa le oferim o sansa la o cariera de succes in viata de adult", a mai spus profesorul Geary.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns