Esti aici
Femeia.ro > Promo > Meniu de Crăciun când ai burtică

Meniu de Crăciun când ai burtică

Cârnăciori, sarmale, tobă, salată de boeuf, şampanie, tort de ciocolată?  Nu, nu şi nu!  Anul acesta elimină tot ce ţi-ar putea face rău ţie sau bebeluşului, evită consumul în exces de săruri, dulciuri şi grăsimi şi alcătuieşte un meniu adecvat pentru a sărbători în linişte.

Specialităţi pentru graviduţe

Sărmăluţele cu carne de porc nu sunt deloc indicate în această situaţie, însă poţi încerca să mănânci sărmăluţe umplute cu carne de curcan. Sunt mult mai puţin grase şi mai uşor de digerat. Vrei friptură? Nu este interzisă, dar ai grijă la sosurile care o însoţesc! Mai mult decât atât, trebuie să fie bine pătrunsă, pentru a evita toxiinfecţiile alimentare care îţi pot face rău ţie şi burticii tale. Optează pentru carnea de pui sau cea de curcan, cu garnitură de cartofi tradiţionali.

Un altfel de desert

Pentru că, pe parcursul celor 9 luni, viitoarea mămică nu are voie să facă exces de dulciuri, Crăciunul nu poate fi folosit ca scuză pentru a te „îndulci“ mai mult decât trebuie. Evită îngheţata ca să nu răceşti, savurează în voie salatele din fructe proaspete şi mănâncă un pătrat de ciocolată pentru distracţie!

Alcoolul este strict interzis

Pentru că alcoolul trece prin placentă şi afectează dezvoltarea bebeluşului, nu trebuie consumat absolut deloc în sarcină. Pe lângă apă plată, te poţi răsfăţa cu sucuri naturale de fructe.

  • ATENŢE! Excesul de grăsime, sare şi zahăr stimulează contracţiile uterine, ce pot duce la naşterea prematură a fătului, mai ales dacă viitoarea mămică se află în ultimul trimestru de sarcină.

Comments

comments

Lasă un răspuns