Esti aici
Femeia.ro > Promo > Muzica este eficienta in invatare

Muzica este eficienta in invatare

"Repetitio mater studiorum est" (lat. Repetarea este mama invatarii), se spune. Dar iata ca, in cazul copiilor, muzica pare sa fie mai eficienta decat repetarea.

De exemplu, a fost demonstrat stiintific ca, pentru copiii care invata o limba straina, cantecele sunt mai mult decat importante, ele sunt vitale. "De fapt, pana la 7 -8 ani, emisfera cerebrala a copilului (“sediul intuitiei”) este mai dezvoltata decat cea stanga. Muzica actioneaza direct si cucereste emisfera dreapta a creierului. Aceasta atractie naturala spre muzica poate fi folosita si pentru a-i ajuta pe copiii cu dificultati in invatare sa numere bazandu-se pe ritmul valsului: un – doi – trei, un – doi – trei.", explica Nessia Laniado, autoare a numeroase carti despre cresterea copilului, in lucrarea "In loc de televizor".

"Cand invata o limba straina, micutul tau nu o invata in mod abstract ci se indragosteste de sunetul ei – prin intermediul povestilor, al desenelor animate si al cantecelor pentru copii", mai spune autoarea. Pana la urma nu trebuie sa te mire: muzica ajuta chiar si adultul. Muzica si sunetele melodioase pe care le auzi in cantecele preferate te pot ajuta sa inveti mai bine si sa ai o memorie mai buna.

In plus, se spune ca muzica clasica si muzica jazz sunt doua stiluri eficiente pentru imbunatatirea memoriei, a capacitatii de invatare si a productivitatii, deoarece actioneaza exact asupra acelor zone ale creierului responsabile cu aceste sarcini.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns