Esti aici
Femeia.ro > Promo > Nude sarmant

Nude sarmant

Chiar dacă rujul în nuanțe naturale nu urmează trendurile viu colorate ale sezonului, acest veşmânt delicat, cu un irezistibil efect senzual va fi întotdeauna la modă.

Mat, lucios ori satinat, rujul şi glossul nude pun buzele în valoare prin simplitate.

Un machiaj prea strident este catalogat ca indecent, pe când unul discret, natural este perceput ca suav şi asociat femeilor delicate, serioase, dar şi sigure pe ele, pentru că nu au nevoie de artificii pentru a seduce.

Ce textură să alegi

De multe ori, ne îndrăgostim de o anumită textură şi ne oprim mereu la ea. Ideal ar fi să o alegem după dimensiunea buzelor şi după machiaj.

Satinată – naturală, în tendinţe, dă un şarm subtil oricărui tip de buze și se potriveşte perfect machiajului simplu. Pune cel mai bine  în valoare tenul bronzat natural şi din machiaj.

Mată – foarte la modă în ultimii ani, este rezervată buzelor cărnoase, cărora le aduce un plus de feminitate senzuală, fără a ieşi cu nimic în evidenţă.

Strălucitoare – are întot-deauna un efect de volum, de foarte sexy. Este cea mai bună variantă pentru buzele subţiri, dar se potriveşte de minune şi celor de dimensiuni normale.

Aplicare ca la carte

Indiferent de textură sau culoare, machiajul buzelor are un ritual. Respectă câţiva paşi esenţiali şi buzele tale vor arăta mereu senzaţional.

Pasul 1 – exfoliază-le regulat pentru a le păstra aspectul neted, îndepărtând celulele moarte. Cele mai bune exfoliante sunt dulci: mierea şi zahărul.

Pasul 2 – fixează! Aplică mai întâi o bază care să asigure rujului stabilitate şi, indiferent de textură, să menţină hidratarea buzelor. Un balsam sau puţin fond de ten hidratant sunt variantele ideale.

Pasul 3 – trasează un contur deschis peste arcul buzelor, apoi estompează uşor pentru a le da mai mult volum.

Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns