Esti aici
Femeia.ro > Promo > Nunta cu buget mic

Nunta cu buget mic

Pentru a nu te lua prin surprindere costurile finale, primul pas pe care trebuie să îl faci este stabilirea bugetului pentru nuntă. Dacă vrei să faci o reducere cu adevărat substanțială a cheltuielilor, poți începe selectând cu grijă invitații. Cum vine asta? Scurtează lista, iar costurile în ceea ce privește numărul de meniuri, al invitațiilor de nuntă și al mărturiilor vor fi mult mai mici! Nu e o sumă de neglijat!

Pentru o nuntă memorabilă, nu trebuie să alegi cel mai luxos restaurant din oraș. Un restaurant scump îți va umfla considerabil nota de plată! Economisești bani alegând un restaurant mai mic, dar cochet, cu o sală care să ofere intimitatea unei atmosfere plăcute.

Încearcă să faci rezervarea cât mai devreme: în felul acesta vei fi sigură că o să găsești sala disponibilă în ziua pe care ți-o dorești și poate vei avea parte și de ceva reduceri. Beneficiezi de discounturi importante dacă stabilești data nunții evitând lunile de vârf, când prețurile aproape se dublează, sau zilele de sâmbătă, când prestatorii de servicii sunt cel mai solicitați.

Pe de altă parte, dacă optezi pentru perioada verii, nu este exclusă nici varianta de a organiza totul în aer liber, departe de zgomotul orașului, de claxoane, agitație și trafic, într-o grădină de vară, pe un câmp plin de culoare ori pe malul unui lac. Pontonul are și el un farmec aparte – puteți face aici fie cununia, fie un cocktail de primire cu limonadă și socată.

Confecționează-ți singură invitațiile de nuntă. Vor fi astfel personalizate și te vor costa mai puțin decât dacă le cumperi gata făcute. La fel, mărturiile: găsești pe internet o mulțime de tutoriale care să te inspire. Dacă nu ești îndemânatică sau timpul nu îți permite să bricolezi, comandă mărturii cu dublu rol, care să țină loc și de place-card-uri.

Alege o metodă necostisitoare de imprimare a invitațiilor sau trimite o parte dintre ele online. Dacă majoritatea prietenilor voștri pot fi anunțați online, atunci de ce să nu profitați de acest lucru, nu-i așa? Veți scăpa de cheltuieli în plus, mai ales că acum găsiți o mulțime de invitații în format electronic din care puteți alege.

Un organizator de nunți te poate scăpa de multe griji, mai ales că este stresant să te ocupi de toate atunci când trebuie să fii în centrul atenției. Totuși, dacă vrei să scutești niște bani, poți delega anumite sarcini prietenilor sau rudelor. Unde mai pui că poți comanda online absolut tot ce vrei: de la decorațiuni pentru restaurant, flori sau mărturii, până la accesorii pentru mirese. Vei scuti timp și energie. Dacă le comanzi din vreme, poți beneficia de promoții și oferte.

În ceea ce privește muzica, părerile sunt împărțite: unii spun că trupa live poate face atmosfera mai electrizantă, alții că DJ-ul acoperă o gamă mai largă de preferințe muzicale. Cu toții sunt însă de acord că prețul cerut de DJ este mai mic, așa că, dacă ți se pare că planul inițial pe care l-ai făcut privind cheltuielile s-a dus pe apa sâmbetei, aici ar fi un capitol de unde mai poți reduce. În cazul în care live sună mai bine pentru voi, optați pentru o formație mai mică, preferabil din același oraș unde are loc nunta.

Ai deja un fotograf de care îți place, dar nu-ți permiți să îl angajezi din cauza costurilor mari? Angajează-l doar pentru momentele importante ale nunții, iar pentru fotografiile digitale cu oaspeții atunci când sosesc la restaurant sau pentru anumite momente ale petrecerii, când nu ai nevoie de poze artistice, roagă un prieten să facă fotografii sau angajează un fotograf ale cărui servicii nu te costă o avere.

Orice designer de interior îți va spune că „detaliile fac diferența“, dar costurile pentru decorarea unei săli pot fi destul de mari atunci când angajezi un profesionist. Cum poți să salvezi niște bani aici? Pentru început, alege un salon decorat din start cu bun gust. Vei economisi o sumă importantă din bugetul alocat decorațiunilor.

Aranjamentele florale sunt importante, dar nu trebuie să optezi pentru florile cele mai scumpe. Alege-le pe cele de sezon (vei ieși cu mult mai bine la preț!) sau creează chiar tu buchete din flori de câmp, absolut fără niciun cost.

Alege mese mai mari, de 10-12 persoane, așa vei avea nevoie de mai puține aranjamente florale sau alte elemente de decor pe fiecare masă. Achiziționează decorațiunile din timp – vei găsi multe lumânărele sau accesorii la promoție, imediat după Valentine’s Day.

Baloanele colorate sunt ieftine și fac atmosfera prietenoasă. Poți utiliza, de asemenea, dantelă și panglici, care sunt o alegere chiar și mai spectaculoasă. În locul elaboratelor aranjamente florale scumpe, lumânările așezate pe mese vor da o notă romantică.

Pentru o nuntă în aer liber, decorarea e și mai simplă, căci te ajută și natura. Baloane, decorațiuni pentru scaune, ghirlande și panglici – sunt ușor de procurat și ușor de aranjat. Poți crea o boltă cu luminițe sau un colț retro pentru fotografiat, cu rame foto, gramofon sau un leagăn prins de crengile unui copac. Seara, felinarele și luminițele vor crea un cadru de basm, iar în loc de costisitoarele artificii, lampioanele zburătoare vor avea același impact.

Dacă bugetul te forțează să mai tai din cheltuieli, poți face reduceri semnificative și la meniul festiv. Important este să analizezi cu atenție ofertele. De exemplu, dacă optezi pentru mâncăruri exotice, și nu pentru un meniu tradițional, să nu te miri dacă scoți din buzunar mai mulți bani!

Renunță la deserturile din meniul restaurantului, unde prețurile sunt mari. O idee la modă acum este cea a candy bar-ului. Cu siguranță invitații vor fi încântați de prăjiturelele colorate și vesele sau de piramidele cu macarons! Sunt decorative și fiecare consumă cât și dacă îi trebuie.

Tortul de nuntă trebuie să fie spectaculos, dar de umplutura sa depinde în cea mai mare parte costul piperat. Alege compoziții care să nu cântărească greu și renunță la fructele exotice scumpe, dacă vrei să îți protejezi buzunarul.

Pentru nunțile în aer liber, ideale sunt dispenserele din sticlă, prevăzute cu robinet ușor de utilizat, perfecte pentru băuturile răcoritoare și limonadă. Le poți închiria la un preț foarte bun! Spectaculoase sunt și bolurile pline cu punch-uri în variante alcoolice și nonalcoolice.

Rochia de mireasă este piesa de rezistență a unei nunți, dar oare merită să plătești pentru ea o mică avere? Participând la târguri și expoziții, vei găsi vaste colecții de rochii de mireasă, în diferite stiluri și modele, la prețuri de producător. O altă variantă ar fi să o închiriezi. Iar accesoriile le poți împrumuta de la o prietenă, doar așa cere și tradiția, nu? Să porți ceva nou, ceva vechi, ceva împrumutat…

Comments

comments

Lasă un răspuns