Esti aici
Femeia.ro > Promo > Nunta perfectă cu buget redus

Nunta perfectă cu buget redus

Dacă mai demult nunțile nu implicau un efort financiar foarte mare, iar tinerii căsătoriți reușeau chiar să-și cumpere o locuință după eveniment, astăzi lucrurile nu mai stau deloc așa. Cu fiecare detaliu, nota de plată crește simțitor, iar la final, cheltuiala micșorează cu mult conturile proaspetei familii. Totuși, deși poate părea greu de crezut, poți organiza nunta perfectă cu un buget redus.

Cel mai mare studiu din industria nunților din Statele Unite ale Americii dezvăluie costurile petrecerilor realizate în ultimii ani. Rezultatele arată că acestea au crescut cu aproape 3.000 de dolari în anul 2016, față de anul 2015, în cele mai multe cazuri depășind bugetul stabilit anterior. Majoritatea mirilor au decis să cheltuie mai mult pentru satisfacția invitaților, iar la acest capitol regăsim muzica sau diferite alte metode de divertisment.

Mizează pe o nuntă cu personalitate

În primul rând, trebuie să știi că nu toate detaliile menite să dea culoare și personalitate nunții tale costă bani mulți. De exemplu, o nuntă tradițională, ca în poveștile cu Feți-Frumoși și Ilene Cosânzene, ar putea fi soluția perfectă. Pentru mai multă inspirație, consultă lista completă a traditiilor de nuntă autentice românești cu ajutorul cărora vei capta atenția invitaților tăi. Superstițiile vor aduce un plus de mister și voie bună, de aceea este recomandat să ții cont măcar de o parte din ele. Dacă te încântă ideea, poți chiar să îmbraci costumul tradițional reprezentativ locurilor natale.

Cum alegi rochia de mireasă

Majoritatea femeilor își doresc o rochie de mireasă ca cele de pe coperțile revistelor. Acest lucru este de înțeles, deoarece mireasa este în centrul atenției la orice nuntă. Însă cu cât o rochie de mireasă este mai impresionantă, cu atât va costa mai mult. Înainte de a-i aloca un buget uriaș, ia în considerare câteva soluții mai accesibile ca preț. O opțiune destul de întâlnită este închirierea. Pe lângă faptul că te va costa mult mai puțin decât dacă ai cumpăra același model, firma care se ocupă de asta va avea grijă de toate aspectele, precum ajustările necesare, curățarea etc.

O altă variantă este să porți rochia pe care a îmbrăcat-o mama sau bunica ta, dacă mai există și dacă e pe placul tău. Ar putea fi necesare modificări minore și sigur vei reuși să-ți impresionezi familia și pe cei prezenți.

De asemenea, urmărește reducerile. La anumite intervale de timp magazinele pentru rochii de mireasă fac reduceri substanțiale și merită să programezi o vizită, chiar dacă ți se pare că este încă devreme.

Accentele decorative

Modul în care este decorată sala petrecerii este foarte important. În funcție de facilitățile care îți sunt sau nu oferite la închiriere, optează pentru variante de decorare cât mai accesibile ca preț. Un bun exemplu sunt aranjamentele florale. Acestea pot costa o avere, dacă le achiziționați de la o firmă renumită de decorațiuni pentru nunți, pe când un florar obișnuit le va face la jumătate de preț.

Încearcă pe cât posibil să faci achiziții singură, fără a apela la o companie ale cărei servicii nu sunt deloc ieftine. Totuși, calculează diferența între prețul unui pachet decorativ complet și cel al decorațiunilor cumpărate separat. În această situație există posibilitatea ca primul să fie mai accesibil.

Fii propriul tău Dj

În ceea ce privește muzica, angajarea unei formații profesioniste poate costa foarte mult. Bineînțeles că totul depinde de ce fel de nuntă vă doriți, dacă va avea loc pe timpul zilei sau noaptea, dar există variante mult mai accesibile. O opțiune ar fi să-ți realizezi propria listă cu melodiile preferate. Apoi, vei mai avea nevoie de un sistem audio și de cineva care să se ocupe în timpul evenimentului de redarea melodiilor în ordinea dorită.

Cu siguranța ai o cunoștință, un amic, sau un vecin pasionat de muzică, ce ar fi mai mult decât încântat să facă acest lucru. Nu uita că, dacă muzica este pe gustul tuturor, invitații sunt acolo pentru a se simți bine și a se distra, iar cel mai probabil vor face acest lucru.

Nu uita de luna de miere

Pentru miri, una dintre cele mai frumoase părți ale unei căsătorii este luna de miere. Dacă visați de mult la un concediu la Paris, sau poate într-o locație exotică, acesta este momentul potrivit pentru a face rezervările. Dacă te preocupă bugetul, îți va plăcea următoarea sugestie. Având în vedere că aproape toată lumea are cont pe măcar o rețea de socializare, profită de acest lucru și transmite-le invitaților un mesaj. Sugerează-le unde vă doriți să mergeți în vacanță și oferă-le posibilitatea de a contribui. Oricum cadourile de nuntă sunt rareori foarte folositoare. Te poți lipsi de seturile de cafea și roboții de bucătărie în schimbul unei vacanțe de neuitat.

Dacă ți-e teamă să nu lași invitaților o impresie proastă despre tine, este important să știi că tot mai multe persoane fac acest lucru și că există diferite moduri  prin care poți aborda cu mult bun simț problema.

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în minte atunci când plănuiești nunta visurilor tale e că poți obține rezultate spectaculoase cu un buget redus. Acordă atenție celor mai importante aspecte și caută mereu opțiuni alternative. Chiar dacă efortul va fi puțin mai mare, la final vei fi mulțumită de faptul că nu ați fost nevoiți să vă goliți conturile din bancă sau să vă împrumutați pentru a vă căsători.

 

Sursă Foto: Shutterstock

Comments

comments

One thought on “Nunta perfectă cu buget redus

  1. Lumea s-a emancipat, rochiile trebuie sa fie noi, nunta cat mai extravaganta, meniul cat mai bogat…..

Lasă un răspuns