Esti aici
Femeia.ro > Promo > O nouă platformă în sprijinul victimelor violenței domestice

O nouă platformă în sprijinul victimelor violenței domestice

violența domestică

Noua campanie de informare Acum știi, lansată luna aceasta de JYSK România și Asociația Anais, își propune să aducă în fața publicului o problemă adânc înrădăcinată în societatea românească: violența domestică și efectele sale asupra victimelor și apropiaților victimelor. Nevoia de informare asupra acestui fenomen este cu atât mai acută acum, în perioada de izolare și distanțare socială.

 

Dacă pentru majoritatea populației casa este cel mai sigur, loc în această perioadă, pentru victimele violenței domestice mai mult timp petrecut acasă înseamnă mai multă violență și mai multă durere.

Dacă ai ști cum sunt afectați copiii martori ai violenței domestice, ce ai face? Dacă ai ști de ce femeile ies cu greu dintr-o relație abuzivă, cum le-ai privi? Dacă ai ști că o jignire riscă să se transforme, în timp, în violență fizică, când ai spune “stop”?

Plecând de la aceste întrebări și nu numai, JYSK România și Asociația Anais au creat platforma www.AcumStii.ro, care conține informații utile pentru victimele violenței domestice, pentru familiile și prietenii lor, dar și pentru publicul larg, care nu trebuie să privească nepăsător fenomenul de violență domestică.

Vizitatorii site-ului vor putea afla informații despre cele șapte tipuri de violență domestică  (verbală, socială, psihologică, sexuală, economică, spirituală și fizică), despre modalitățile de obținere a unui ordin de protecție, despre cum sunt afectați copiii expuși la violență și despre semnele unei relații abuzive.

Site-ul include o secțiune de sfaturi care ajută victimele violenței domestice să treacă mai ușor prin perioada pandemiei de coronavirus, perioadă în care femeile aflate în această situație nedorită sunt nevoite să petreacă mai mult timp cu agresorul.

O altă secțiune utilă pe platformă este seria de interviuri video-uri Acum știi, în care Adela Szentes (psihoterapeut), Giulia Crișan (avocat) și Carmen Nemeș (președintele Asociației Anais) oferă răspunsuri la întrebări legate de violența domestică. De ce sunt victimele captive într-o relație abuzivă, cât de util este un ordin de protecție, ce poate dispune un ordin de protecție, care este portretul agresorului și multe alte întrebări primesc răspuns pe platforma Acum Știi.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns