Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ora de stiinta: fiti creatorii ploii (Experiment)

Ora de stiinta: fiti creatorii ploii (Experiment)

Stiinta poate fi amuzanta! Incearca acest experiment care „aduce ploaia”, impreuna cu piticul tau. I se va parea extrem de curios!

Ai nevoie de:

  • O pungă Ziplock (pungă care se închide ermetic în partea de sus)
  • O mână de pământ
  • Pulverizator
  • Banda adezivă
  • Fereastră

Citeşte şi Experiment! Confectionati un balon care se umfla singur

Pentru acest experiment de stiinta, pe care-l poate face copilul, foloseşte o tavă, un ziar sau o bucată de material palstic pentru a nu face prea multă mizerie.

Ce trebuie să facă micuţul:

PASUL 1. Pământul se pune în pungă (cu o lingură).

PASUL 2. Spune-i să pulverizeze cu generozitate apă peste acesta (pământul trebuie să fie umed, dar să nu aibă o consistenţă mocirloasă).

PASUL 3. Punga se închide bine şi se lipeşte pe un geam pe care bate soarele.

Citeşte şi AMUZANT! Lectie despre amprente alaturi de prieteni patrupezi

Observaţii

Durata experimentului este variabilă, în funcţie de condiţiile meteo (e zi însorită, ploioasă, temperatură, lumină etc) – fenomenul se poate produce în două-trei ore sau este nevoie de mai mult. Copilul va observa cum interiorul pungii devine neclar şi, treptat, devine ceţos. Pe măsură ce norul nu poate să absoarbă/ să ţină umezeala, apa din el începe să se prelingă pe pereţii interiori ai pungii.

Acest experiment se poate repeta. Deschide uşor punga, pulverizează din nou apă, închide-o bine şi lipeşte-o pe geam.

Alte beneficii ale experimentului

Observarea şi anticiparea sunt două abilităţi cheie care îţi ajută copilul să gândească în profunzime şi să-şi dezvolte puterea de concentrare. Pregăteşte mai multe pungi, lipeşte-le pe geamuri aflate pe alte laturi ale casei, lasă-l pe copilul tău să anticipeze (şi să observe) ceea ce se va întâmpla în acest caz sau dacă pulverizează mai puţin şi în pungă este umiditate mai scăzută.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns