Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ospățul de nuntă

Ospățul de nuntă

Dacă la nuntă ai invitat doar familia și un cerc foarte intim de prieteni, lucrurile sunt clare, căci le poți oferi oaspeților meniul à la carte. În felul acesta fiecare va putea să comande exact ce-și dorește și cât dorește. Trebuie doar să stabiliți câte feluri să aibă meniul, astfel încât să nu se producă decalaje, adică unii să fie încă la aperitive când alții au ajuns deja la desert.

De regulă însă nunțile sunt evenimente cu mulți invitați și atunci se stabilește un meniu fix, lăsând totuși deschisă opțiunea de a alege la felul principal între un preparat cu carne, cu pește sau unul vegetarian. Care anume să fie felurile va trebui să stabiliți cu localul ales. Fiecare restaurant are specialitatea sa pentru care este renumit și care nu se găsește pe meniul altor restaurante, așa că ar fi bine s-o includeți. Pe de altă parte, tot ei știu foarte bine ce meniu prinde cel mai bine la nunți și evenimente mari, cu invitați grămadă și gusturi diverse, astfel încât să nu plece nimeni nemulțumit de-acolo.

De evitat sunt meniurile de nișă, cum ar fi, de exemplu, bucătăria orientală, pentru că nu toți oamenii gustă acest gen de preparate. La fel, dacă oferiți un aperitiv numai din fructe de mare și pește, este posibil ca unii nici să nu se atingă de el. Chiar dacă este o ocazie specială, nu vă fie teamă că veți fi banali dacă treceți în meniu ceva plictisitor, cum ar fi friptură de porc. În mâinile unui bucătar priceput, care știe să potrivească și să asorteze ingredientele, dintr-un banal medalion de porc poate ieși ceva extraordinar. Oricum ar fi, faceți-vă timp pentru a testa meniul. Chiar dacă e un local celebru, e bine să și încercați înainte, căci știți cum stă treaba cu pomul lăudat.

Ca băutură, în afară de bere, apă și sucuri de fructe, ar fi bine să aveți și două tipuri de vin, unul alb și unul roșu. Și mai bine ar fi ca invitații să poată alege între sec și dulce. Însă chiar dacă nu vor avea prea multe opțiuni, important este ca vinurile să fie de foarte bună calitate și să se potrivească la meniu. Testați, testați tot ce comandați!

Iar după desert puteți oferi nuntașilor un digestiv sau o cafea, aici fiecare dintre invitați poate alege ce anume vrea să consume.

Oricum, o idee foarte bună ar fi să vă interesați printre invitați dacă au vreo restricție alimentară, dacă se numără printre ei vegetarieni sau diabetici, de exemplu, sau dacă există intoleranțe. Luați-i în calcul atunci când compuneți meniul sau oferiți și un bufet rece cu preparatele speciale marcate corespunzător.

Comments

comments

Lasă un răspuns