Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 3 beneficii ale asigurării private de sănătate pe care nu-ți permiți să le ignori

(P) 3 beneficii ale asigurării private de sănătate pe care nu-ți permiți să le ignori

Începutul lunii aprilie a adus un dezechilibru în alimentație pentru majoritatea celor care au sărbătorit Paștele, una dintre sărbătorile în care programul nutritiv este neglijat, în detrimentul alimentelor tradiționale, bogate în grăsimi și zaharuri.

În România, această perioadă este cu atât mai importantă cu cât este încărcată de semnificații tradiționale și religioase, adânc înrădăcinate în cultura națională. Impactul asupra organismului este cu atât mai semnificativ cu cât există o discrepanță între programul alimentar ușor, consumat în perioada postului și mâncarea grea specifică Paștelui.

Consumul treptat de alimente bogate în grăsimi și zaharuri este recomandat pentru revenirea la un ritm normal și pentru absorbția substanțelor hrănitoare de către organism.

Potrivit cercetărilor realizate de Comisia Europeană, românii au obiceiuri alimentare nesănătoase, consumând excesiv carne, ouă și produse lactate, pâine și zahăr. Mai mult decât atât, 23% din consumul total de alimente este sub formă de produse din carne de porc și de vită, cu o proporție foarte mică de pește, timp în care consumul de fructe și legume este mult sub nivelul recomandat.

În completare, o altă cercetare arată faptul că un consum redus de fructe, legume, pește și produse lactate sub recomandările specialiștilor determină un nivel scăzut al substanțelor benefice necesare organismului, precum: potasiu, calciu, vitamina D, acizi grași polinesaturați, semn îngrijorător pentru sănătatea populației.

Alimentația nesănătoasă și deficitul de nutrienți sunt cauze ale îmbolnăvirii în întreaga lume, iar Organizația Mondială a Sănătății anunță că 79% dintre decesele înregistrate la nivel global sunt cauzate de bolile cronice apărute în țările în curs de dezvoltare, precum România.

Așadar, odată cu adoptarea unui program de alimentație sănătoasă, este recomandată realizarea unor investigații medicale care să stabilească măsurile de prevenție sau de vindecare necesare. Întrucât aceste teste sunt acoperite de o asigurare de sănătate, pacientul poate accesa spitale și specialiști în domeniu, care să îi ofere garanția unor servicii medicale la cele mai înalte standarde.

Asigurarea de sănătate privată poate fi utilizată din momentul în care posesorul semnează contractul, fapt care îi permite să beneficieze de tratamente adecvate afecțiunilor sale în cel mai scurt timp. În completarea acestuia, există alte 3 beneficii importante ale unui asigurat:

  1. Accesul la cele mai noi și mai eficiente tratamente

Domeniul medical investește contant în dezvoltarea de noi medicamente și proceduri care să grăbească diagnosticarea sau vindecarea. Accesul la cele mai noi tehnologii și la cei mai buni doctori specializați nu este facil, în special dacă pacientul nu este asigurat sau nu dispune de o sumă care să acopere costurile semnificative. Printr-o asigurare de sănătate privată, pacientul va avea libertatea de a alege cursul investigației sau al tratamentului alături de cel mai potrivit specialist în domeniu, indiferent de costurile implicate.

  1. Control asupra momentului și al clinicii

Posesorul unei asigurări medicale private are posibilitatea de a alegere clinica și specialistul la care vrea să se trateze, asigurându-se, astfel, că vor fi luate toate măsurile medicale pentru ca diagnosticul și tratamentul să fie cele mai potrivite pentru situația sa. Asigurările private permit pacienților să aleagă cea mai bună opțiune dintr-o serie largă de alternative privind locul și perioada în care va avea parte de îngrijirea medicală necesară.

  1. Servicii medicale personalizate

Numărul mare de pacienți, atmosfera și agitația din spitale pot contribui negativ la starea de spirit a unui pacient, dar și la atenția redusă din partea doctorului. Aceste două variabile sunt însă excluse pentru orice persoană care dispune de o asigurare medicală privată. Această poliță asigură atenție sporită și dedicare din partea doctorului, timp pentru discuții detaliate despre cursul de vindecare și asistență din partea unei echipe de specialiști în cazul dezvoltării unor complicații.

Lista beneficiilor unei asigurări de sănătate este, de asemenea, compusă și din alte avantaje, precum: gestionarea eficientă a cheltuielilor medicale, certitudinea acoperirii în cazul problemelor de sănătate, timp de așteptare redus, libertatea de a schimba doctorul sau păstrarea aceluiași specialist care să cunoască istoricul pacientului. Mai mult decât atât, flexibilitatea garantată de o astfel de asigurare medicală privată permite personalizarea serviciilor standard cu diverse clauze, astfel încât asiguratul să aibă certitudinea unor avantaje speciale în caz de spitalizare sau de intervenţie chirurgicală, investind pe termen lung și economisind în momente de criză.

În concluzie, calitatea vieții este construită din echilibrul dintre activitățile zilnice, alegerile gastronomice, investigații medicale de rutină și de liniștea oferită de o asigurare de sănătate.

Comments

comments

Lasă un răspuns