Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 3 idei pentru decorarea rapidă a unui tort de casă

(P) 3 idei pentru decorarea rapidă a unui tort de casă

tort

Dacă vrei să le faci o surpriză dulce celor dragi, un tort este ideea perfectă. Internetul este o sursă inepuizabilă și vei găsi, cu siguranță, o rețetă care să satisfacă toate gusturile și care să te solicite cât mai puțin posibil. De cele mai multe ori, pasul final – decorarea – ne dă cele mai multe bătăi de cap, fie din lipsă de idei, fie pentru că improvizăm, iar rezultatul este diferit față de cel așteptat.

Ornatul pare o artă, însă, de fapt, e un fapt banal, cu condiția să ai toate ustensilele necesare și să știi cum să le folosești. Iată aici un ghid practic care te va ajuta să faci niște deserturi care arată ca cele din vitrinele cofetăriilor.

Odată ce ai aflat cu ce trebuie să te utilezi pentru a orna frumos un tort, noi venim cu câteva idei pentru decorarea rapidă a tortului făcut în casă.

Tort decorat cu frișcă

Frișca este poate cel mai simplu și mai practic topping pentru un tort. Este delicioasă – un desert în sine pentru mulți dintre noi – și merge în orice combinație. Dacă ai un aparat special pentru frișcă, ornatul devine o joacă, pentru că aceste ustensile vin la pachet cu toate accesoriile necesare, care te vor ajuta să creezi forme și modele frumoase. O idee foarte bună este să nuanțezi frișca folosită pentru ornat cu colorant alimentar, în ton cu formele pe care vrei să le creezi. Toată operațiunea de decorare îți va lua doar câteva minute, iar rezultatul este întotdeauna cel scontat.

Tort decorat cu ciocolată

Dacă ești în căutarea altei idei simple de ornare, poți apela și la ciocolată. Este decorul ideal pentru cei cărora le place să creeze ceva spectaculos într-un timp scurt, fără complicații. Topește ciocolata neagra sau cu lapte la bain-marie, apoi pune-o într-o pungă de patiserie și fă desenele sau scrie mesajele la care te gândești pe hartie de copt. Lasă să se răcească și apoi așează decorul pe tort. Poți realiza decorațiuni pe care să le așezi pe părțile laterale și deasupra tortului și vei face o impresie grozavă cu ele.

Tort decorat cu fructe

În cazul în care preferi ceva ușor și revigorant, care să ofere tortului tău gustul verii, fructele sunt soluția ideală pentru decorare. Poți folosi căpșuni proaspete, fructe de pădure, kiwi, citrice, ananas sau chiar fructe deshidratate. Fructele mai mari pot fi feliate, însă cele mici, cum ar fi zmeura, pot fi lăsate întregi. Așează-le frumos deasupra tortului, combină formele diverse și culorile fructelor alese, iar rezultatul va fi unul foarte spectaculos și delicios.

Pe acest blog vei descoperi și alte idei de decorare rapidă a torturilor făcute în casă.

 

Foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns