Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să începi un curs de engleză

(P) 3 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să începi un curs de engleză

curs engleza

Dacă te-ai decis, în sfârșit, să mergi la un curs și să înveți limba engleză este cea mai bună decizie pe care ai luat-o pentru viitorul tău. Engleza are mult mai multe avantaje decât oricare altă limbă și te va ajuta pe mai multe paliere, fie că vorbim de carieră sau de dezvoltarea ta personală. În zilele noastre, cunoașterea limbii engleze a devenit absolut necesară în cazul în care vrei să mergi la școli bune, dacă vrei un job de invidiat, dacă vrei să călătorești și chiar în cazul în care vrei să-ți faci cumpărături online, să zicem.

Iată ce trebuie să știi înainte să începi un curs de engleză:

Cum alegi cursul

Înainte să te înscrii la un curs, fă un mic research ca să te asiguri că alegi locul potrivit. Sunt multe instituții care organizează cursuri, însă pe tine trebuie să te intereseze cele care se adresează țintit nevoilor tale. La momentul înscrierii, instituția ar trebui să îți determine exact nivelul de cunoștințe pe care îl ai, să-ți evalueze abilitățile de citire, scriere și conversație, după care să-ți propună un modul care să corespundă nivelului pe care îl ai. Iată un ghid complet în care vei descoperii cum ar trebui să se desfășoare un curs bun de limba engleză.

Cât este de complicat de învățat

Chiar dacă la prima vedere pare greu, trebuie să știi că engleza este o limbă care se învață ușor și chiar și elevii care pornesc la drum cu zero cunoștințe ajung să stăpânească un limbaj de bază într-un timp foarte scurt. Ajută foarte mult și faptul că cele mai multe filme la care ne uităm sunt în limba engleză, muzica, la fel.

Pe măsură ce vrei să te perfecționezi și să ajungi la un nivel mai avansat, situația se complică un pic, însă toate lucrurile importante se fac cu un pic de efort. 🙂 Important este să te implici, să îți placă să înveți și să te gândești că efortul tău va fi răsplătit. Un curs bun și dedicarea ta te pot ajuta ca în câteva luni să ajungi la un nivel satisfăcător.

Fixează-ți obiective care pot fi atinse

Evident, toți cei care se apucă de învățat engleza vor să ajungă să o cunoască foarte bine, să converseze fluent și să înțeleagă tot în cel mai scurt timp. Însă trebuie să conștientizezi că acest obiectiv se poate atinge doar dacă pornești la drum cu un bagaj de cunoștințe destul de consistent. În cazul în care ai un nivel de începător, pornește de la zero, pentru că va fi mult mai simplu să înțelegi și să înveți cum trebuie. Progresele vor apărea fără să îți dai seama și într-un timp relativ scurt vei constata că ai dobândit suficiente noțiuni de limbă pentru a purta o conversație sau pentru a citi o carte. Pe măsură ce nivelul tău se îmbunătățește, accesează module avansate, adaptate nevoilor tale.

Aici vei găsi și alte informații utile despre ceea ce ar trebui să știi înaintea începerii unui curs de limba engleză.

 

Foto: Pexels

Comments

comments

Lasă un răspuns