Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 4 motive pentru care ar trebui să alegi o zgardă antipurici pentru câinele tău înainte de debutul sezonului cald

(P) 4 motive pentru care ar trebui să alegi o zgardă antipurici pentru câinele tău înainte de debutul sezonului cald

zgarda antipurici

Pe măsură ce primăvara se instalează, suntem tot mai entuziasmați și abia așteptăm vremea caldă de afară, care ne invită la plimbări lungi în natură. Există multe lucruri la care ar trebui să te gândești în această perioadă, iar asta variază de la pregătirea casei, până la îngrijirea corespunzătoare a animalelor de companie.

După câteva luni în care a stat la adăpost în casă, animalul tău de companie așteaptă cu nerăbdare să iasă în aer liber și să alege prin iarba proaspăt apărută. Înainte de a-ți lăsa prietenul patruped să evadeze, este important însă să realizezi că acesta va fi întâmpinat de o serie de paraziți dăunători – purici și căpușe, de exemplu, ce vor înmulți necontrolat odată cu intrarea în sezonul cald.

Încercarea de a alege cel mai bun produs pentru paraziții externi poate fi complicată, și asta din cauza multelor opțiuni disponibile pe piață. Pentru a afla care sunt cele mai bune zgărzi antipurici, venim în ajutorul tău cu această comparație utilă.

Patru motive pentru care ar trebui să alegi o zgardă antipurici:

  1. Oferă protecție de lungă durată, de până la 8 luni, împotriva infestărilor cu purici sau căpușe;
  2. Funcționează prin eliberarea ingredientelor active în doze controlate, mici, oferind nu numai o protecție de lungă durată, dar și una sigură pentru pufoșenia ta;
  3. Acționează prin respingerea paraziților înainte să muște și să se hrănească, eliminând astfel riscul de contactare a bolilor transmise de aceștia;
  4. Este ușor de aplicat, inodoră și rezistentă la apă.

Multe zgărzi pentru purici și căpușe un sunt potrivite pentru animalele vârstnice, gestante, care alăptează sau pentru puii foarte tineri. Este esențial să citești comparația pe care ți-am oferit-o mai sus, deoarece astfel vei putea alege corect, în funcție de nevoile animalului tău și te vei asigura că acesta va avea parte de cel mai bun tratament.

Este bine de știut că zgarda ar trebui strânsă destul de mult în jurul gâtului, pentru ca animalul să nu o poată îndepărta cu ușurință. În general, o prindere corectă a acesteia înseamnă atunci când poți băga două degete sub zgardă. Dacă patrupedul tău este în creștere, trebuie să verifici frecvent zgarda și să te asiguri că nu devine prea strânsă.

Legat de îngrijirea câinelui primăvara, patrupedul tău trebuie periat mai des, ca parte din rutina zilnică, chiar dacă are blănița scurtă. Asta va ajuta la o mult mai eficientă ținere la distanță a paraziților, sugerează cei de la Yours.

Și, nu uita, vremea caldă înseamnă plimbări mai dese și mai lungi în natură, dar și posibilitatea apariției unor incidente neplăcute. Dacă un ai făcut-o deja, asigură-te că animalul tău este microcipat și că pe zgarda acestuia se regăsesc informații precum adresa și numărul tău de telefon, în cazul în care acesta se pierde.

 

Foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns