Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) 5 trucuri ca să alegi bijuteriile care să te pună în valoare

(P) 5 trucuri ca să alegi bijuteriile care să te pună în valoare

bijuterii

Bijuteriile sunt mereu acele elemente care pun în valoare ținuta. Este important și util să știi cum să combini bijuteriile și cum să le porți în funcție de forma feței, ținută, eveniment sau culoarea tenului. Fiecare situație îți cere o anumită etichetă și de aceea, dacă ajungi să te cunoști bine, atât ca stil, dar și ca siluetă, atunci vei reuși mereu să te pui în valoare și să faci impresie bună. Citește în continuare și vei afla o serie de trucuri pentru alegerea bijuteriilor care te vor avantaja și vor scoate în evidență atuurile tale.

Ia mereu în considerare forma feței!

Fie că ai forma feței ovală, pătrată sau rotundă, acesta este primul criteriu în funcție de care vei achiziționa o pereche de cercei. Chiar și când îi probezi este inevitabil să nu te surprinzi în oglindă si să observi dacă îți încadrează frumos fața sau nu. Spre exemplu, la o față pătrată, unde mandibula are linii puternice și bine definite, nu este recomandată o pereche de cercei subțiri și lungi deoarece vor accentua și mai mult această formă a chipului. În schimb, optează spre modele cu un design rotund sau sferic care îndulcesc forma feței, așa cum explică și cei de la Lemons and Gin pe blog.

Nu uita de nuanța tenului și alte trăsături fizice

Află ce culoare a bijuteriilor merge cu pielea ta. La o piele deschisă, albă, bijuteriile din aur vor oferi o strălucire aparte. Inelele late și groase nu avantajeză degetele scurte, alege unele subțiri și delicate. Lungimea gâtului este importantă și ea, astfel că, femeile cu gâtul lung sunt avantajate dacă poartă coliere de lungime scurtă sau medie. Toate aceste aspecte sunt esențiale pentru a te pune în valoare și a fi mereu o prezență elegantă și rafinată.

Raportează-te la evenimentul și ocazia cu care porți accesoriile

Este important să fii atentă dacă bijuteriile pe care le porți la diverse ținute sunt în conformitate cu specificul evenimentului. Dacă ești la birou, caută bijuterii care se pot purta în fiecare zi. De pildă, un colier discret din aur va merge cu aproape orice decolteu al unei ținute office. La o gală sau nuntă, alege bijuterii strălucitoare precum cercei candelabru, inele statement sau brățări cu pietre prețioase sau semiprețioase. Pentru o petrecere de seară de tip cocktail este indicat să alegi o singură piesă care să atragă toată atenția, iar celelalte să fie discrete și să o completeze într-un mod armonios. În orice situație ai fi, urmărește să creezi un balans între partea de sus a corpului și zona mâinilor.

Ținutele tale vor fi scoase din anonimat dacă porți bijuteriile corecte

O bijuterie aplicată în mod inteligent va transforma o ținută banală într-una glamour. De exemplu, la un outfit smart casual, format dintr-o maletă elegantă de culoare crem și pantaloni tip creion, un colier de dimensiuni mari, opulent va schimba ținuta într-una elegantă. Apoi, este esențial să-ți setezi prioritățile: culori vii și puternice fie la ținută, fie la accesorii. De altfel, dacă mergi pe bijuterii cu trăsături folk, hippie sau etnice, urmărește să le combini cu nuanțele neutre ale hainelor.

Păstrează un echilibru în toate

Atunci când porți bijuterii vei face o declarație despre statutul tău, atât personal, cât și profesional. Ele îți îmbunătățesc look-ul dar este bine să păstrezi un dozaj atunci când le aplici. Așa cum spunea și Coco Chanel: „Înainte să ieși din casă, oprește-te în fața oglinzii și scoate un accesoriu”.  Prin urmare, stabilește un accesoriu ca piesă centrală și păstrează-le pe celelalte într-un echilibru armonios. Mai sunt și alte aspecte pe care ar trebui să le iei în calcul atunci când îți accesorizezi ținuta, iar pentru aceasta consultă și acest articol.

 

Sursă foto: unsplash.com

Comments

comments

Lasă un răspuns