Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Achiziționarea unei noi baterii auto – când este necesară și care sunt criteriile care o ghidează

(P) Achiziționarea unei noi baterii auto – când este necesară și care sunt criteriile care o ghidează

baterie auto

Rolul unei baterii auto este acela de a stoca energia electrică necesară pentru a porni motorul termic al mașinii și pentru a alimenta consumatorii electrici atunci când acesta este oprit. Astfel, bateria auto devine vitală pentru buna funcționare a unui autovehicul.

Dacă aceasta și-a depășit termenul de valabilitate sau dacă, din anumite motive, s-a deteriorat, poate crea mari neplăceri conducătorului auto.

Cum nimeni nu dorește să piardă timp prețios cu pornirea autovehiculului sau să rămână blocat în mijlocul lui nicăieri, este esențial ca în momentul în care se achiziționează un nou acumulator auto, să se acorde mai mare atenție caracteristicilor acestuia. De asemenea, este important să se cunoască și indicatorii ce semnalizează faptul că bateria este defectă, pentru a putea preveni problemele pe care le poate cauza.

Atenție la semnalele pe care bateriile auto deteriorate le transmit!

Înainte de a prezenta criteriile în funcție de care se aleg bateriile auto, este necesar să reamintim faptul că acestea nu au o durată nelimitată de viață. Chiar dacă tendința șoferilor este de a utiliza acumulatorii auto și după ce termenul de valabilitate al acestora a expirat, nu înseamnă că procedează corect. În aceste condiții, puterea bateriilor va scădea considerabil și, odată cu ea, se vor diminua și performanțele mașinii.

Astfel, în momentul în care s-a atins termenul recomandat de către producător, atenția trebuie să se îndrepte către achiziționarea unui nou produs.

De asemenea, conducătorul auto trebuie să fie atent și la semnalele pe care acumulatorii auto defecți le transmit. Aceștia, sub influența factorilor naturali și antropici, se pot deteriora rapid, chiar dacă nu au depășit pragul recomandat.

Dintre semnalele pe care bateriile auto defecte le transmit, se pot menționa:

  • Mașina pornește greu – de fiecare dată când se încearcă pornirea acesteia, parcă nu există suficientă putere pentru a alimenta electromotorul;
  • Se aprinde martorul luminos specific de la bord – de obicei acesta anunță faptul că bateria nu se încarcă așa cum trebuie sau că există o problemă internă legată de aceasta;
  • Carcasa bateriei este umflată – umflarea bateriei poate fi cauzată de expunerea excesivă la temperaturi prea mari sau prea mici;
  • Este prezent un miros neplăcut de sulf – acesta este cauzat de scurgerea acidului din acumulator, situație care cere urgent înlocuirea deoarece pot fi afectate și alte componente de sub capotă.

Criterii importante în funcție de care se aleg bateriile auto

Imediat ce s-a conștientizat necesitatea înlocuirii bateriei auto, urmează căutarea produsului potrivit.

Este necesar ca, în alegerea unor acumulatori auto potriviți, să se țină cont de următoarele:

  • Mărimea bateriei – Bateriile pentru mașini se găsesc într-o gamă largă de mărimi. Pentru a se evita situațiile în care produsul ales este mai mare sau mai mic decât locul unde trebuie să fie montat, este recomandat să se consulte ghidul producătorului autovehiculului.
  • Capacitatea bateriei – Capacitatea unei baterii auto se măsoară în amperi pe oră (Ah). Este recomandat ca aceasta să nu fie niciodată mai mică față de cea specificată în cartea tehnică, deoarece mașina nu va funcționa în parametri normali. O capacitate mai mare, cu 30% de exemplu, sau aceeași capacitate pe care o avea vechea baterie, sunt ideale.
  • Curentul de pornire la rece – Se măsoară în amperi (A) și reprezintă curentul pe care acumulatorul auto îl poate produce o perioadă scurtă de timp, pentru a asigura pornirea motorului. Este important de știut că, o baterie cu o capacitate mai mare va avea un curent de pornire mai mare, astfel că mașina va putea fi pornită chiar și pe o vreme foarte rece.
  • Tensiunea de lucru a bateriei auto – Alegerea acesteia se face în funcție de tipul mașinii, pentru autovehiculele de dimensiuni mici fiind recomandate bateriile de 12 V, iar pentru cele mari (SUV-uri, autobuze), cele de 24 V.

Neobat – baterii auto ieftine livrate în cel mai scurt timp

Pe neobat.ro se găsesc baterii auto marca Bosch, Varta, Exide, Rombat și Banner, la prețuri accesibile. Calitatea acestora este garantată de seriozitatea producătorilor și de bunul lor nume pe piață, iar gama variată facilitează găsirea produsului ideal.

Pentru a evita drumul până la service și a câștiga timp prețios, care poate fi investit în alte activități, Neobat pune la dispoziție servicii complete de înlocuire a bateriilor pentru mașini. Astfel, clienții beneficiază de consiliere de specialitate în ceea ce privește identificarea tipului potrivit de acumulator, de livrarea rapidă a bateriei, de verificarea instalației electrice cu tester autorizat și de montajul bateriei pe autoturism, la un preț accesibil.

Comments

comments

Lasă un răspuns