Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Apartamente de vânzare în Galați – Cum te ajută limitarea dobânzilor la credite

(P) Apartamente de vânzare în Galați – Cum te ajută limitarea dobânzilor la credite

apartamente de vanzare galati

Apartamente de vânzare în Galați sunt, atât de la dezvoltatori, cât și de la proprietari. Cum sunt puțini cei care își permit achiziționarea fără a apela la bănci, creditul rămâne soluția salvatoare. Iar limitarea dobânzilor excesive îi ajută pe cei care caută apartamente de vânzare în Galați și în restul țării.

Limitarea dobânzii anuale efective la creditele imobiliare și de consum a fost adoptată în Parlament. Astel, cei care doresc apartamente de vânzare în Galați și nu numai, au posibilotatea de a cere reducerea dobânzilor exagerate și reechilibrarea contractuală.

Cumpărătorii de apartamente de vânzare în Galați și în țară sunt protejați

Noua lege este menită să protejeze cumpărătorii de apartamente în Galați și în restul țării, precum și pe ceilalți solicitanți de credite bancare. Mai precis, propune o serie întreagă de limitări pe categorii de credite. Și vizează contracte cu băncile, instituțiile financiar-nebancare, colectorii de creanțe. Sunt limite ale dobânzii anuale efective la creditele imobiliare și de consum. La creditele de consum de cel mult 15.000 de lei, suma totală de rambursare va fi maximum dublul sumei împrumutate, incluzând toate costurile, dobânzile și comisioanele. Mai exact, dobânda anuală efectivă (DAE) nu poate depăși cu mai mult de 15 procente dobânda de refinanțare practicată de BNR.

Sancțiuni aspre

Dacă limitările nu sunt respectate, împrumutații au dreptul să obțină reducerea acestora, amiabil sau în instanță. Cei care nu vor mai putea să achite ratele din cauza dobânzilor excesive nu vor putea fi executați silit la fel de ușor ca acum. Prin urmare, se impune reechilibrarea contractelor de creditare. Pe de altă parte, practicarea de dobânzi prea mari se sancționează ca abuz de putere economică. Reprezintă practici incorecte, înșelătoare și chiar fraude ale instituțiilor de creditare. Așadar, cei care doresc să cumpere apartamente de vânzare în Galați sau în țară au șansa de a beneficia de credite mai ușor de suportat.

 

Sursă foto: Pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns