Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Cele mai mari îngrijorări ale mamelor din România – INFOGRAFIC

(P) Cele mai mari îngrijorări ale mamelor din România – INFOGRAFIC

ingrijorari mame

Sarcina și pregătirea pentru creșterea copilului sunt unele dintre cele mai importante etape din viața unei femei. Acestea sunt momentele în care mamele si viitoarele mame au multe întrebări, îngrijorări și curiozități. Tocmai de aceea, compania Nutricia Early Life Nutrition, lider european în formule de lapte, prezentă și pe piața din România cu formula Aptamil, și-a propus să vină în ajutorul acestora cu informații oferite de experți pe platforma www.aptanutricia.ro.

Aici, în cadrul rubricii „Mămicile întreabă”, mii de femei au povestit despre îngrijorările lor privind sarcina, alăptarea sau diversificarea și au lăsat întrebări despre lapte praf, dezvoltarea bebelușului, nutriție, precum și multe alte curiozități la care căutau răspuns.

Analizând întrebările, experții Aptamil și Nutricia au aflat că viitoarele mămici au cele mai mari îngrijorări în timpul sarcinii, 48% dintre întrebările acestora fiind strâns legate de schimbările petrecute în această perioadă, ca și de ceea ce le așteaptă imediat după momentul nașterii.

Odată cu momentul în care o femeie devine mamă, scade simțitor și nivelul de îngrijorare, astfel că perioada 0-6 luni a copilului generează 12% din totalul de întrebări primite, perioada de 6-12 luni stârnește curiozități în proporție de 6%, iar 2% dintre întrebări sunt destinate vârstei de 1-2 ani. Pentru mamele care au copii de peste 2 ani, procentul întrebărilor scade la un nivel de 1%.

În materie de subiecte care generează cele mai multe îngrijorări, experții Aptamil au descoperit pe platformă că sarcina este tema principală care stârnește neliniștea viitoarelor mămici, alături de colicii nou-născutului, 47,6%  dintre întrebări fiind legate de aceste subiecte. Urmează în clasament teme precum dezvoltarea bebelușului (13,5% întrebări pe această temă), sănătatea generală a mamei și a copilului (12,5% întrebări pe această temă), alăptarea și întrebările legate de lapte praf (10,7% întrebări pe această temă), urmate de nutriția bebelușului (10,1% întrebări pe această temă).

Din întrebările cel mai des întâlnite pe platformă am aflat că neplăcerile cele mai frecvente experimentate de gravide sunt durerile de cap, durerile de spate, arsurile gastrice/durerile de stomac și durerile de oase. Alte îngrijorări în sarcină au fost legate de ce medicamente pot fi luate în sarcină, ce investigații sunt necesare în sarcină, ce tip de mișcare pot face femeile în timpul sarcinii, precum și dacă sportul e benefic.

Pe lângă sarcină, alăptarea este un alt subiect care creează îngrijorări pentru mamele din România, de la durerile de sâni, la rezerva de lapte și ce pot face femeile atunci când bebelușul refuză alimnetația naturală și dacă se poate suplimenta hrănirea acestuia cu lapte praf.

Rezultatele complete ale analizei susținută de experții Aptamil le puteți vedea în infograficul care însoțește aceste informații AICI.

O sarcină ZEN – răspunsul la îngrijorările viitoarelor mămici din România

Viitoarele mămici care își doresc să aibă o sarcină cât mai ușoară și relaxată sunt invitate să descopere proiectul Sarcina ZEN, o invitație la informare corectă, clară și la obiect referitoare la toate îngrijorările pe care le resimt acestea. Astfel, sunt alături de viitoarele mame din România:

 Laura Cosoi, proaspătă mămică – e aici pentru a le învăța pe viitoarele mame despre Nutriția ZEN, le prezintă cum să mănânce sănătos în sarcină și le oferă idei de rețete rapide și nutritive pentru această perioadă.

Andreea Pautov, instructor de yoga & terapeut acreditat internațional, vorbește despre Mișcare ZEN, exerciții care ajută viitoarele mămici să reducă stresul în mod natural. Andreea a pregătit exerciții ușoare și antrenamente yoga adaptate fiecărui trimestru de sarcină, mișcări care să aducă liniște și confort femeilor gravide.

InfoZEN by Aptanutricia, locul unde viitoarele mămici găsesc informații corecte și discuții pe cele mai fierbinți subiecte din perioada sarcinii. Informațiile corecte înseamnă ZEN pentru mintea femeilor însărcinate, ceea ce duce la un echilibru atât mental, cât și fizic.

Îngrijorările mamelor din România au fost punctul de pornire pentru lansarea rubricii Sarcina ZEN, pentru a le oferi femeilor însărcinate o zonă de unde se pot informa corect, astfel încât să aibă parte de o sarcină sănătoasă și liniștită.

*Studiul din infografic a fost realizat de experții Aptanutricia și Aptamil, pe baza întrebărilor primite pe www.aptanutricia.ro, la secțiunea Mămicile Întreabă, în perioada 1 iulie 2017 – 1 iulie 2018.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns