Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) De ce este important accesul la stații cu dezinfectanți pentru mâini?

(P) De ce este important accesul la stații cu dezinfectanți pentru mâini?

dezinfectanti pentru maini

Pandemia a forțat multe afaceri și firme să închidă sediile de lucru, însă bunurile și serviciile esențiale populației încă trebuie puse la dispoziție. Tocmai de aceea, multe medii de lucru încă sunt active, iar modificările în scopul reducerii riscului de contaminare au fost făcute în programul personalului sau chiar în modul de lucru.

Aceste schimbări, însă, nu sunt suficiente pentru a asigura protejarea sănătății personalului, așadar instituțiile care încă funcționează trebuie să asigure metode suplimentare de protejare a angajaților sau, după caz, a clienților.

Din acest punct de vedere, una dintre cele mai recomandate soluții de scădere a riscului asupra sănătății este folosirea dezinfectanților pentru mâini. Aceste substanțe trebuie să fie la îndemâna fiecărei persoane care se află în respectivul mediu, fie că face parte din echipa de lucru sau este client.

Una dintre cele mai bune măsuri de protecție împotriva virusului Sars-Cov-2 este spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, însă această soluție este nepractică în foarte multe medii de lucru. Tocmai de aceea, stațiile cu dezinfectanti pentru maini sunt întâlnite foarte des atât în spitale, clinici, fabrici și laboratoare, cât și în instituțiile de învățământ, sedii de lucru, supermarketuri sau chiar scări de bloc.

Amenajarea unei astfel de stații cu dezinfectanți pentru mâini este foarte simplă, iar folosirea este deosebit de practică. Într-o zonă cu trafic intens, poți instala un dispenser ca cel pentru săpun lichid, însă care să dozeze produse de dezinfectare de tip gel. Majoritatea stațiilor de dezinfectare de acest tip sunt amenajate la intrarea în instituție sau într-un anumit spațiu, așadar sunt la îndemâna tuturor persoanelor care tranzitează zona respectivă.

De asemenea, poți achiziționa dezinfectanți pentru mâini 5K de tip “bag in box” (cu dispenser încorporat) de pe dezinfectanti.ro! Aceștia sunt destinați folosirii intensive, având pe lista de ingrediente și emolienți de calitate care protejează pielea împotriva acțiunii alcoolului deshidratant. Mai mult, parfumul plăcut și subtil de portocale vine în completarea calităților dezinfectante ale produselor din această gamă.

dezinfectanti pentru maini

Un detaliu foarte important este că acest producător de dezinfectanți pentru mâini din România îți pune la dispoziție o gamă largă de produse avizate pentru folosirea în scopul combaterii virusului Covid-19, precum și a altor agenți patogeni. Produsele din gama 5K întrunesc toate normele de siguranță și protecție impuse de autoritățile competente în domeniu, iar eficacitatea substanțelor de dezinfectare este testată, demonstrată și autorizată.

Un alt aspect pe care trebuie să îl cunoști este faptul că dezinfectanții nu sunt eficienți doar în cazul coronavirusului, ci și a altor viruși care-și pot face prezența simțită pe parcursul anului prin declanșarea gripei, a guturaiului sau a altor afecțiuni de această natură. Aceste riscuri pot fi combătute, însă, prin amenajarea unei stații cu dezinfectanți profesionali la care au acces toate persoanele ce tranzitează respectivul spațiu.

Este important de subliniat și faptul că neglijența în privința atenției acordate dezinfectării constante a tegumentelor poate conduce la riscuri majore. Nimeni nu dorește să închidă în această perioadă o unitate de lucru, o clinică sau un laborator.

Pe lângă prezența unor dezinfectanți pentru mâini, este necesară atât educarea angajaților, cât și orientarea eficientă a vizitatorilor către stațiile amenajate. Acestea trebuie să fie instalate în locuri cât mai vizibile, să poată fi ușor de folosit și simplu de reîncărcat (în cazul dispenserelor). Dezinfectanții 5K de tip “bag in box” pot fi pur și simplu schimbați la terminarea substanței dezinfectante.

 

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns