Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) De ce ne simțim obosiți?

(P) De ce ne simțim obosiți?

oboseala

Serotonina, hormonului „bunei dispoziții” este produsă în organism sub influența luminii și este, de asemenea, benefică pentru activitatea organismului nostru. Cu cât corpul nostru are parte de mai multă lumină naturală, cu atât produce mai multă serotonină. Pe timpul iernii, producerea serotoninei este aproape inexistentă. Doar răsăritul soarelui din primăvară mărește din nou producția de serotonină din organism.

În plus, primăvara și toamna, temperaturile se schimbă constant, alternând între cald și rece. Acest lucru poate afecta circulația sangvină în cazul persoanelor sensibile la condițiile meteorologice. Atunci când temperaturile urcă în cele din urmă, corpul nostru reacționează. Vasele de sânge se dilată și acest lucru poate face ca tensiunea arterială să scadă la persoanele mai sensibile. Rezultatul: ne simțim obosiți.

Calitatea somnului – cauză a oboselii

Știm cu toții că pentru a fi cu adevărat odihniți avem nevoie de cel puțin 7-8 ore de somn liniștit în timpul nopții. Că trebuie să încercăm să adormim în jurul orei 22.00 pentru a ne bucura de un somn odihnitor și de calitate. Însă, cu toții am trecut prin aceste situații care ne fac a 2-a zi dimineața să dăm snooze alarmei: somn agitat sau întrerupt, stări de stres și oboseală care nu îți aduc liniște noaptea și te urmăresc toată ziua. Știm, din proprie experiență, despre extenuarea la care organismul nostru este zilnic expus și despre somnul întrerupt din cauza stresului din viețile noastre.

Somnul este influențat și de evenimentele de peste zi, stresul zilnic, relația de cuplu / familie, problemele financiare sau alimentația. În plus, tot mai mulți oameni folosesc telefonul mobil sau tableta să citească sau să se uite la lucruri interesante online, chiar înainte de a adormi, fără să știe că lumina albastră care provine de la aceste device-uri opreşte producerea hormonului de somn numit melatonină. De aceea, experţii recomandă ca în orele dinaintea somnului să micşorăm luminozitatea ecranului sau, mai bine, să citim o carte. Dacă vă regăsești în aceste situații, aflați că cei de la Doppelherz, brand german cu tradiție, au lansat un produs perfect pentru voi: Doppelherz aktiv Sleep Well, pentru un somn liniștit, noapte de noapte.

Nu numai că scade nivelul oboselii și al extenuării și aduce un somn liniștitor, dar datorită melatoninei, reduce și timpul necesar pentru a adormi. În traducere liberă, un comprimat pe zi vă va ajuta să dormiți ca un prunc și să nu vă mai treziți în timpul somnului. Efectele benefice ar trebui să devină vizibile încă din primele 10 zile de utilizare.

Funcționarea optimă a creierului este strâns legată de un aport corect de nutrienți. Pe lângă nutrienți însă, și calitatea somnului este foarte importantă pentru funcționarea creierului și pentru starea de sănătate generală. Somnul este important nu numai pentru starea fizică, dar și pentru cea psiho-emoțională. Capacitatea de muncă și vitalitatea, capacitatea de concentrare, de memorare, cea de a face față stresului zilnic și de a crește rezistența organismului sunt strâns legate de calitatea somnului. De aceea, un somn profund și odihnnitor pe parcursul nopții este esențial.

Formula produsului Doppelherz® aktiv Sleep Well propune o combinație de nutrienți care pot să ajute la instalarea somnului și pot să sprijine un somn fără perioade de fragmentare.

Conține:

  • melatonină, care contribuie la reducerea timpului necesar pentru a adormi (în condițiile unui consum de 1 mg de melatonină înainte de culcare) și la atenuarea tulburărilor de somn
  • extract din flori de Lavandă (Lavandula officinalis) și extract din frunze de Roiniță (Melissa officinalis), utilizate, în mod tradițional, pentru a oferi o stare plăcută de relaxare înainte de a adormi.
  • Formula este completată de Magneziu, care contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos și care, împreună cu Vitamina B6, contribuie la reducerea oboselii și extenuării.

Se recomandă 1 comprimat pe zi, la nevoie, cu 1 oră înainte de culcare.

Deficitul de magneziu

oboseala

De asemenea, o altă cauză a oboselii poate fi deficitul de magneziu. Magneziul este un mineral esențial, dar organismul nostru nu îl poate produce. Prin urmare, trebuie să consumăm cât mai multe produse alimentare bogate în magneziu. Magneziul este implicat în multe procese din corpul nostru. Toate funcțiile legate de producerea de energie sunt corelate cu mineralele, deoarece acestea se regăsesc în enzime sau coenzime. De fapt, fără magneziu, grăsimi sau carbohidrați, corpul nostru nu ar putea să producă deloc energie.

Deficitul de magneziu poate avea mai multe cauze: de la consumul de alimente inadecvate pentru dieta noastră, diminuarea aportului de Magneziu, eliminarea crescută de Magneziu din organism și până la creșterea necesarului acestui mineral în situații de stres.

  • Nutriția:

În momentul în care corpul nostru nu are la dispoziție suficient Magneziu, trebuie să fim atenți să consumăm cât mai multe alimente în care-l putem regăsi. O dietă unilaterală și neechilibrată sau unele cure de slăbire pot duce la o deficiență de magneziu. De asemenea, trebuie să țineți cont de faptul că nivelul de Magneziu din anumite alimente prelucrate excesiv sau din produsele finite poate fi redus. Consumul crescut de alcool sau de cafea poate contribui, de asemenea, la o eliminare crescută a Magneziului din organism.

  • Sportul și activitățile fizice intense

În sport sau în alte activități fizice solicitante, mineralele din organism sunt eliminate prin procesul de transpirație – aceasta se aplică și Magneziului.Cu cât activitățile fizice sunt mai intense, cu atât nivelul de Magneziu pierdut este mai mare. Există o cerere crescută de energie, în special în activitățile fizice care solicită mușchii. Prin urmare, este deosebit de important ca persoanele active din punct de vedere fizic să acorde o atenție sporită substituției mineralelor pierdute.

  • Stresul:

Stresul – în zilele noastre, din păcate, a devenit pentru mulți dintre noi o stare de fapt. În situații de stres deosebit, corpul nostru eliberează hormoni precum adrenalina și cortizonul, ceea ce duce la creșterea necesarului de Magneziu – deoarece Mineralul reglează eliberarea acestor hormoni de stres. Dacă nu există o cantitate suficientă de mineral anti-stres disponibilă, se poate dezvolta un cerc vicios: stresul consumă Magneziu, ceea ce, la rândul său, duce la o eliminare suplimentară de Magneziu.

  • Afecțiuni și medicamente:

Anumite boli sau tulburări de absorbție pot duce la o eliminare inadecvată de Magneziu din dietă. De exemplu, bolile intestinale cronice, cum ar fi boala Crohn sau boala celiacă, pot duce la deficiența de Magneziu. De asemenea, lipsa mineralelor poate fi cauzată de o pierdere crescută de Magneziu, de exemplu din cauza unor afecțiuni metabolice precum diabetul zaharat, hipertiroidismul sau bolile intestinale. Chiar și unele medicamente pot contribui la apariția deficienței de Magneziu; de exemplu, diureticele, pilulele contraceptive sau cortizonul.

De aceea, se recomandă să apelăm, ori de câte ori ne simțim obosiți sau stresați la suplimente alimentare cu Magneziu și Vitamina B6.  Atunci când totuși nu puteți să vă asigurați o alimentație bogată în vitamine și minerale, suplimente alimentare vă vor ajuta să reduceți stresul și oboseala. Unul dintre ele este de la Doppelherz, numit sugestiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT, care vine în ajutorul nostru cu o combinație specială de vitamine, minerale, extract vegetal și ulei esențial. Doppelherz aktiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT conține 400 mg de Magneziu și 1,4 mg de Vitamina B6. Alături de Niacină, ele contribuie la reducerea oboselii și eliminarea stresului. În plus, sunt comprimate cu formula DEPOT, un sistem deosebit de fabricație, asemenea unui „rezervor de substanțe nutritive“, din care acestea sunt eliberate treptat și stau la dispoziția organismului timp de mai multe ore. Un comprimat de Doppelherz aktiv Pentru Stres și Oboseală Magneziu 400 DEPOT conține și 120 mg Calciu, 1,1 g Vitamina B1, 16 mg NE Niacină și extract din Frunze de roiniță și ulei din flori de lavandă. Se recomandă 1 comprimat/zi.

Ambele produse sunt disponibile în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns