Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Interviu Diana Bianca: „Frumusețea înseamnă mult. În mod cert, cu mult mai mult decât un ambalaj frumos.”

(P) Interviu Diana Bianca: „Frumusețea înseamnă mult. În mod cert, cu mult mai mult decât un ambalaj frumos.”

Interviu Diana Bianca

Într-un interviu exclusiv, Diana Bianca ne-a vorbit de 8 martie despre frumusețea, puterea, dar și defectele unei femei în opinia ei: „Cred că o femeie nu trebuie să își piardă niciodată partea frumoasă din ea. Bunătatea, blândețea, optimismul, maniera de a vedea viața ca pe un miracol.”

Ce înseamnă frumusețea?

Frumusețea înseamnă mult. În mod cert, cu mult mai mult decât un “ambalaj” frumos.

Cred că un om frumos este, în primul rând, un om bun. Un om care nu face rău, care în măsura  în care poate, ajută atunci când trebuie. Un om bun este un om împăcat cu sine, fără frustari și complexe, pentru că ele sunt cele care ne fac agresivi și răi. Ideea că “frumusețea vine din interior”,  chiar nu e un mit. Exact așa este. Frumos este acel om bun, împlinit, la care liniștea interioară se poate citi pe chip. E simplu să fii frumos la exterior, acesta nu este un merit, în sine. Adevărata frumusețe este, însă, înăuntrul tău.

Care este cel mai important atu al unei femei?

Mereu am considerat că cel mai mare atu al unei femei este încrederea în ea însăși. În funcție de această încredere, ea se poziționează vis-a-vis de lume, de obstacole, de probleme, de tot. Felul în care se auto-percepe ea o face să fie o luptătoare și o câștigătoare sau o victimă. Unei femei care se vede frumoasă, în oglindă, dimineață, care iese din casă cu zâmbetul pe buze și sigură că va reuși, nu îi va stă nimic în cale.

Dar cel mai mare defect?

Cel mai mare “defect” ar fi exact opusul a ceea ce am spus, adică tendința de a considera că nu este suficient de puternică, de bună, de frumoasă. Acceptarea și interiorizarea ideii că ea nu poate reuși, pentru că nu merită. Practic, sunt șabloane mentale care ne pot fi inoculate de cei din jur, de mass-media etc. Cea mai sigură cale spre eșec este credința că nu meriți succesul.

Ce opinie ai față de fenomenul „femeilor puternice”, care ia un mare avânt în societate?

Nu cred că e ceva rău în a fi o “femeie puternică”. Expresia face referire la femeile de carieră, puternice, luptătoare- atribute care în trecut le erau destinate bărbaților. În ultimii ani, femeile au preluat și ele acest rol, schimbând puțin paradigmă clasică, tradițională. Nu consider că ar fi nimic greșit aici, cu o singură mențiune- să ne păstrăm feminitatea. Pentru că înainte de a fi puternice, suntem femei.

Ești o femeie puternică?

Cred că sunt o luptătoare. Și asta pentru că am căzut de multe ori și m-am ridicat întotdeauna. Pentru că mereu am găsit motivație pentru a merge mai departe și pentru că, indiferent câte lovituri am primit, am continuat să cred că oamenii sunt buni, iar lumea e frumoasă.

Greutățile ne sunt date tocmai pentru a evolua, pentru a învața, la fel cum toți oamenii care ne dezamăgesc, sunt “lecții” pe care trebuie să le învățăm.

Care este cel mai important sfat de care o femeie trebuie să țînă cont în viață?

Cred că o femeie nu trebuie să piardă își piardă niciodată partea frumoasă din ea. Bunătatea, blândețea, optimismul, maniera de a vedea viața că pe un miracol. Venim pe pământ pentru a fi fericiți, nu pentru a purta războaie unii cu alții. Nu pentru a invidia, a urî sau a face rău.

Așa că sfatul meu este următorul: rămâneți feminine, bune, faceți astfel încât ca fiecărui om pe lângă care treceți,  să îi lăsăți cel puțîn un zâmbet. Iar viață voastră se va transformă dintr-o lupta continuă, într-o minune. Depinde doar de voi, să o priviți frumos. Ca pe un miracol.

Comments

comments

2 thoughts on “(P) Interviu Diana Bianca: „Frumusețea înseamnă mult. În mod cert, cu mult mai mult decât un ambalaj frumos.”

  1. asta vine de la o femeie care s-a desfigurat cu operatiile, pentru a avea un ambalaj frumos.Cat de ipocriti sunteti?

Lasă un răspuns