Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Ladies in Cybersecurity by DefCamp a reunit peste 160 de participanți cu o majoritate feminină

(P) Ladies in Cybersecurity by DefCamp a reunit peste 160 de participanți cu o majoritate feminină

Ladies in Cybersecurity

Pe data de 21 martie la București a avut loc Ladies in Cybersecurity, un eveniment dedicat femeilor din industria securității cibernetice, dar și tuturor celor interesați să afle mai multe informații despre ce înseamnă o carieră în acest domeniu. Noutatea și totodată unicitatea evenimentului constă în faptul că pe scenă au fost exclusiv femei care activează cu succes în domeniul securității informatice.

Conferința a fost așteptată cu mult interes și entuziasm de către comunitatea locală, având în vedere că locurile au fost ocupate integral cu câteva zile înainte ca Ladies in Cybersecurity să înceapă.

Astfel, cei peste 160 de participanți au avut ocazia să cunoască 10 femei cu experiențe diverse care în prezent lucrează în securitate informatica în Romania și în străinătate.

Prezentările au fost și ele diverse, ziua a început cu încurajări către audiență de a se implica în proiecte antreprenoriale de securitate informatică. Astfel, Monica Obogeanu, Startup Program Manager Orange România a subliniat nevoia de dezvoltare în aceasta direcție, aducând în discuție și diverse programe disponibile pentru toți cei care vor să urmeze această cale.

Christina Kubecka, CEO HypaSec a adus în discuție probleme de interes național pe care oamenii și instituțiile publice nu le conștientizează decât atunci când este prea tarziu. Fie că vorbim de infrastructuri critice (sisteme electrice, sisteme de tip viaduct sau sisteme folosite în dezvoltarea agriculturii) sau de sisteme de tip Internet of Things, este clar că, odată cu digitalizarea și nevoia de a accesa informații de la distanță, apar și problemele de securitate.

“Ladies in Cybersecurity a fost o primă activitate din cadrul anului aniversar DefCamp. Ne bucurăm să diversificăm abordarea pe care am avut-o până acum în dezvoltarea comunității locale și, mai mult decât atât, suntem entuziasmați că inițiativele de acest gen sunt atât de bine primite.

Este tot mai evident că securitatea informatica devine o prioritate atât în mediul de business, cât și pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță vor urma și alte ediții ale evenimentului!”, a declarat Florina Dumitrache, inițiator eveniment și coordonator DefCamp.

Evenimentul este organizat de Asociația „Centrul de Cercetare în Securitate Informatică din România” – CCSIR, impreună cu Orange România în calitate de partener principal. Ladies in Cybersecurity se bucură de sprijinul companiilor Atos și Bit Sentinel.

Mai multe detalii despre specialistele invitate să vorbească la eveniment sunt disponibile pe site-ul oficial al conferinței: https://ladies.def.camp/

 

 

 

Credit foto: Miluta Flueras

Comments

comments

Lasă un răspuns