Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Tendințele anului 2021 pentru bucătării

(P) Tendințele anului 2021 pentru bucătării

bucatarii

Bucătăriile au devenit cu mult mai importante acum că lumea a fost pusă puțin pe pauză din cauza pandemiei, iar majoritatea dintre noi am petrecut mare parte din timp acasă gătind, pe lângă multe altele. De asemenea, multe persoane au descoperit sau redescoperit pasiunea pentru gătit și au decis să investească în mobilă bucătărie.

Există câteva tendințe despre bucătării despre care designerii spun că ar fi un must-have în 2021:

Marmura

Cât mai multă și cât mai detaliată, pentru a da acea senzație de lux. Marmura este un material destul de scump, dar foarte rezistent și reprezintă un element de contrast pe lângă alt gen de mobilă bucătărie din metal sau lemn. Poate fi folosită pentru o chiuvetă de accent, un blat sau chiar o insulă. Pentru cei ce au un buget restrâns, efectul de marmură poate fi realizat utilizând vopsea sau un autocolant.

Lemn

Deși lemnul a fost pentru mult timp considerat demodat, își recâștigă popularitatea în 2021. Un lemn subtil de frasin sau un lemn ceva mai deschis la culoare, cu finisaj fin pentru mobilă bucătărie și veți observa cât de mult schimbă aspectul. Lemnul poate fi asociat cu marmură, granit sau travertin pentru un aer modern, dar natural.

Culori închise

Utilizată în mod normal ca și culoare de accent, negrul a început să fie utilizat în 2021 pentru pereți, mobilă bucătărie și blaturi. Aceasta, utilizat corect, poate conferi senzația de confortabil, dar și de lux. Alaturi de lemn, poate da senzația unui spațiu primitor, familiar, dar și rustic.

Culori vibrante

Atât mobila bucătărie cât și electronicele și electrocasnicele pot avea o varietate de culori. Un singur element foarte contrastant poate schimba complet aspectul unei bucătării. Dacă nu ești pregătit să investești într-o mobilă foarte colorată, poți opta pentru una în culori neutre și poți pricta un perete ca și accent.

Insule duble

Bucătăriile largi și aerisite au o cerere foarte mare în ultimul timp, iar cu această mișcare, s-a ivit posibilitatea de a plasa insule duble. Acestea oferă mai mult spațiu de lucru, de depozitare sau de servire a diverselor alimente și oferă bucătăriei o notă de lux.

Fără mânere

Mobila bucătărie fără mânere este o altă tendință reprezentativă pentru 2021. Design-ul bucătăriei trebuie să fie unul curat, minimalist și funcțional, astfel renunțarea la mânere a fost cumva logică. Există multe alte mecanisme de închidere și deschidere a rafturilor și sertarelor, mult mai discrete și chiar mai practice față de mânere.

Cămara

Cămara a devenit un must-have într-o bucătărie, în special dacă este una spațioasă. Te ajută să te organizezi, toate alimentele neperisabile putând fi găsite într-un singur loc. Un alt avantaj al unei cămări este că poți reduce dimensiunile pentru mobilă bucătărie sau nu vei mai avea nevoie de același număr de dulapuri.

Accente aurii

Indiferent că este vorba despre detalii, accesorii sau obiecte de decor aurii, ales cu gust, acesta poate conferi un aspect total diferit bucătăriei dumneavostră. Ba chiar puteți opta pentru o chiuvetă aurie, întrucât designerii vorbesc despre creșterea importanței acesteia în design-ul unei bucătării.

 

Sursă foto: Unsplash

Comments

comments

Lasă un răspuns