Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Vitamine şi minerale din surse naturale

(P) Vitamine şi minerale din surse naturale

Vitaminele şi mineralele din surse naturale sunt ideale pentru menţinerea sănătăţii. Sunt recunoscute de organismul uman şi absorbite în mod optim de către acesta, spre diferenţă de multe vitamine de sinteză, produse pe cale industrială, care sunt absorbite în cantităţi mici şi eliminate rapid.

Sănătatea este starea naturală a oamenilor. „O mică răceală”, „puţină oboseală”, „doar o durere de stomac” nu sunt normale şi nu trebuie să le luăm ca stări obişnuite. Din păcate,beneficiile confortului modern aduc cu sine în viaţa noastră o serie de neplăceri: stres, nutriţie proastă , lipsa timpului de odihnă, toate repercutându-se direct în sănătatea noastră. Pentru refacerea energiei şi a echilibrului nutriţional este necesar să apelăm la suplimente. Dar ce să alegem din multitudinea de suplimente existente astăzi?

Naturale sau de sinteză?

Termenul de natural se referă la ceea ce este produs sau existent în natură. Vitaminele naturale se regăsesc în fructe, legume, plante medicinale sau animale. Mineralele sunt existente în natură în materiale amorfe sau în ţesuturi vii (plante şi animale).
Termenul de sinteză se referă la faptul că anumite substanţe sunt reproduse în laborator, cu o structură chimică similară cu cea a substanţelor naturale.

De unde atunci diferenţele? Principala diferenţă este dată de faptul că vitaminele şi mineralele naturale fac parte dintr-un complex, alături de alte vitamine, minerale, aminoacizi, antioxidanţi etc. Este „micul secret” al naturii care face ca toate substanţele incluse în acest complex să fie potenţate şi să îşi îndeplinească impecabil rolul. Organismul uman recunoaşte acest complex natural şi de aceea vitaminele şi mineralele cuprinse în acest complex sunt absorbite în mod optim şi sunt folosite la potenţialul lor maxim pentru a reda echilibrul nutriţional al organismului.

Substanţele de sinteză sunt replici identice din punct de vedere chimic al substanţelor existente în natură. De exemplu, vitamina C produsă pe cale industrială are aceeaşi structură chimică cu vitamina C izolată din natură.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii ne recomandă să ne luăm toate substanţele nutritive necesare din dietă. Cum acest lucru nu este întotdeauna posibil, apelăm la suplimente alimentare, iar cele naturale reprezintă cea mai apropiată formă de vitamine şi minerale aşa cum le regăsim în natură.

Dacia Plant a creat o linie de produse bazate pe vitamine şi minerale naturale, perfecte pentru restaurarea echilibrului nutriţional al organismului.

C Natural

Vitamina C este responsabilă pentru sute de procese din corpul nostru. Este folosită de organism pentru a crea proteine, baza ţesuturilor şi organelor. Colagenul, de exemplu, care este responsabil de formarea unor părți ale oaselor, mușchilor, cartilajelor și pielii, se formează folosind vitamina C.

Vitamina C joacă de asemenea un rol important în imunitate prin îmbunătățirea activității unor celule albe din sânge.
Vitamina C din surse naturale (acerola şi lămâie) este reţinută un timp mai lung în organism decât vitamina C sintetică şi are o biodisponibilitate mai mare în sânge şi ficat. Este absorbită mai încet de către organism şi este disponibilă astfel mai mult timp.

B Natural

Vitaminele B joacă un rol esențial în menținerea sănătății. Au un impact direct asupra nivelului de energie, funcției creierului și metabolismului celular. Complexul de vitamine B ajută la prevenirea infecțiilor și ajută la susținerea sau promovarea sănătăţii celulelor.
B Natural de la Dacia Plant ajută la procesul de vitaminizare și remineralizare al organismului, protejând organismul de amețeli, amorțeli la nivelul picioarelor și mâinilor, la funcționarea normală a sistemului nervos, îmbunătățirea memoriei și reducerea stresului şi la îmbunătățirea stării generale și a rezistenței organismului, reducând starea de oboseală și extenuare.
Are în compoziţie drojdie (Saccharomyces cerevisiae) îmbogățită cu vitamine din complexul B, polen şi ulei esențial de salvie. B Natural conţine vitamina B1 (tiamina hidroclorica), vitamina B2 (riboflavina), vitamina B3/PP (niacina), vitamina B5 (acid pantotenic), vitamina B6 (piridoxina hidroclorica), B8 (biotina), vitamina B9 (acid folic), vitamina B12 (cianocobalamina).

Mg organic

Magneziul este unul dintre mineralele esenţiale în organismul uman, iar în ultimul timp şi-a câştigat notorietatea graţie efectelor sale de ameliorare a stresului şi de luptă împotriva depresiei. El este însă are roluri complexe în organism, fiind implicat în peste 600 de procese metabolice, fiind implicat în convertirea alimentelor în energie, în formarea proteinelor, menţinerea genelor, mişcarea muşchilor sau reglarea sistemului nervos.
Magneziul organic de la Dacia Plant provine din surse marine şi este îmbogăţit cu roiniță, passiflora şi ulei esențial de roiniță pentru efecte mai bune de combatere a simptomelor cauzate de stres.

Ca şi Mg organic cu vitamina D

Calciul este esenţial pentru formarea oaselor şi menţinerea sănătăţii acestora. Dar pentru a fi absorbit în mod optim de către organism el are nevoie de magneziu. Natura ne oferă şi aici un răspuns generos, iar sărurile de calciu şi magneziu care stau la baza suplimentului Ca şi Mg organic cu vitamina D de la Dacia Plant, provin din alge marine calcaroase roşii Lithothamnion calcareum. Algele Lithothamnion absorb calciul și magneziul în pereții celulari pentru a crea o structură rigidă a celulelor. Această structură unică și cele 72 de minerale absorbite din mare fac calciul mai bioactiv decât alte forme de calciu. Îmbogăţirea produsului cu vitamina D3 şi fructe de pădure (shiitake, smochin, urzică) bogate în vitamina C fac ca acesta să fie excelent în menținerea sănătății sistemului osos, funcționarea normală a sistemului muscular şi menținerea concentrațiilor normale de calciu în sânge.

Nu uitaţi să alegeţi întotdeauna vitamine şi minerale din surse naturale! Sunt create de natură şi sunt perfecte pentru sănătatea noastră graţie complexului de substanţe nutritive conţinute care le fac să acţioneze optim în organism!

Comments

comments

Lasă un răspuns