Esti aici
Femeia.ro > Promo > Participare record pentru Fundația Special Olympics România în ”Anul Toleranței”

Participare record pentru Fundația Special Olympics România în ”Anul Toleranței”

Peste 200 de persoane aleargă UNIFICAT pentru #TeamSpecialOlympics. Participare record pentru Fundația Special Olympics România în ”Anul Toleranței”. 

Peste 200 de persoane (cu și fără dizabilități intelectuale) aleargă UNIFICAT sâmbătă 12 octombrie, pentru a face cunoscută cauza Special Olympics la Raiffeissen Bank Bucharest Marathon, cel mai mare eveniment de alergare din România. Sportivii cu dizabilități intelectuale provin de la asociații pentru persoane cu dizabilități intelectuale și școli speciale din București, unii dintre ei fiind componenți ai lotului participant la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi (desfășurate în luna martie anul acesta).

Cei mai mulți s-au înscris la cursa populară, care se va desfășura sâmbătă, de la ora 9.00, și vor fi urmați de tinerii cu dizabilități intelectuale înscriși la cursa adolescenților care vor alerga de la ora 10.30 și de cei care participă la cursele copiilor, începând cu ora 12.30. Ei vor fi însoțiți de părinți, frați, antrenori, voluntari și vor alerga pentru a face cunoscută cauza sportivilor cu dizabilități intelectuale. În total, peste 200 de persoane vor alerga pentru a susține Special Olympics și importanța sportului și a incluziunii pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Ziua de 13 octombrie este rezervată susținătorilor sportivilor cu dizabilități intelectuale care vor îmbrăca tricoul #TeamSpecialOlympics și care vor concura în cursele de 10km, ștafetă, semi-maraton (21 km) și maraton.

Din echipa de alergători și susținători Special Olympics fac parte reprezentanți ai Ambasadei Emiratelor Arabe Unite, țară care a găzduit în martie 2019 Jocurile Mondiale Special Olympics. Instituția este și partenerul și finanțatorul BRAVILOR la această competiție.

Evenimentul este organizat sub sloganul ”Anul Toleranței” (Year of Tolerance), denumit astfel după ce la Abu Dhabi a avut loc cel mai mare eveniment sportiv umanitar al anului dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale din întreaga lume  – Jocurile Mondiale Special Olympics.

Partener Tehnic al Special Olympics România este Hervis Sports & Fashion. 

Despre Anul Toleranței:

Înălțimea Sa, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, președinte al Emiratelor Arabe Unite (EAU) a proclamat anul 2019 a fi „Anul Toleranței” în spațiul EAU. Emiratele Arabe Unite au devenit capitala globală a

toleranței încercând prin legislație și politici să impulsioneze valorile toleranței, dialogului, conviețuirii și deschiderii către culturi diferite, mai ales printre tineri. ”Anul Toleranței” reprezintă abordarea adoptată de

EAU încă de la înființare, de a fi o punte de comunicare între oamenii din toată lumea cu diferite culturi, într-un mediu al deschiderii și respectului ce respinge extremismul și promovează conviețuirea.

Arborele Ghaf a fost ales ca simbol al Anului Toleranței datorită semnificației pe care acesta o poartă ca arbore autohton. Este un simbol al stabilității deșertului și un martor al obiceiurilor vechi.

Despre Special Olympics România:

Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate respectată și incluzivă pentru noi toți. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, a nedreptății și a intoleranței. În România, din 2003, Special Olympics a ajutat, până în prezent, peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să fie cetățeni activi ai comunității.

Despre Raiffeissen Bank Bucharest Marathon:

Peste 20.000 de participanți din peste 75 de țări vor lua startul la cea de-a 12-a ediție a Raiffeisen Bank Maraton București. Pentru prima dată în istoria acestui maraton, Cursa Populară și Cursa Adolescenților se vor organiza în mod necompetitiv, premiile fiind acordate în urma tragerii la sorți. O altă premieră a acestei ediții este zona de Street Food creată de Stradale și Mitzu. Pe toată durata desfășurării curselor, pe traseu vor fi amenajate peste 25 de puncte de hidratare. Evenimentul va fi transmis în direct pe site-ul www.bucuresti-maraton.ro/live și pe pagina de Facebook. 

Informații și fotografii despre Special Olympics România sunt disponibile pe website-ul oficial (www.specialolympics.ro), pagina de Facebook (https://www.facebook.com/specialolympicsromania/) și Instagram https://www.instagram.com/specialolympicsromania/.

Pentru detalii despre eveniment puteți contacta:

Fundația Special Olympics România, Oana Grecea, Coordonator comunicare, o.grecea@specialolympics.ro. Telefon: 0722.544.601, 021.318.59.66

Comments

comments

Lasă un răspuns