Esti aici
Femeia.ro > Promo > Pericolele curelor de slabit

Pericolele curelor de slabit

Persoanele care vor sa slabeasca trebuie sa consulte inainte un specialist. Tinute necorespunzator, curele de slabit pot avea un impact negativ asupra organismului. Dieta disociata functioneaza pe principiul ca nu alimentele in sine ingrasa, ci asocierea lor. Presupune disocierea proteinelor de carbohidrati si consumarea separata a alimentelor din grupele principale.

Aceasta cura este usor de tinut, insa poate favoriza unele deficiente nutritionale. La randul ei, dieta Atkins presupune evitarea carbohidratilor in favoarea proteinelor. Avantajul acesteia este ca poate fi tinuta si de barbati, care prefera preparatele din carne, principala sursa de proteine.

In schimb, cura Atkins poate favoriza aparitia bolilor de inima, din cauza preponderentei grasimilor. Mult mai sanatoasa pentru mentinerea nivelului colesterolului si hipertensiunii in limite normale este dieta macrobiotica, saraca in grasimi si bogata in fibre. Totusi, poate da unele anemii si carenta de vitamina B12, necesara pentru sanatatea sistemului nervos.

Efectele negative ale acestor diete sunt potentate daca sunt tinute pe perioade lungi de timp si fara a lua in considerare unele afectiuni existente. "O cura de slabire care nu este tinuta corespunzator poate avea urmari negative din punct de vedere al sanatatii inimii, ficatului si nu numai", avertizeaza Livia Nena, biolog nutritionist.


Comments

comments

Lasă un răspuns