Esti aici
Femeia.ro > Promo > Atentie la pericolele de la locul de joaca

Atentie la pericolele de la locul de joaca

Poate nu pare așa la prima vedere, dar pericolele la locul de joaca sunt destule! Asa ca fii atenta unde se joaca in nisip, se da pe tobogan si alearga.

Nu o dată am dat peste locuri de joacă „de groază”. Locuri în care pe sub bănci erau munţi de coji de seminţe de floarea soarelui (nu exagerez, îmi pare rău că nu am le-am fotografiat ca să vezi că este purul adevăr) încât nu-mi venea să mă mai aşez, mucuri de ţigară, tomberoanele erau pline cu pungi de pufuleţi, eugenii etc care, la adierile vântului, zburau şi planau deasupra spaţiului de joacă, iar pe sub tobogane… erau excremente.

Aşa că, dragă mami, fii atentă la locul în care cel mic se joacă în nisip, îşi manevrează lopăţelele, se dă pe tobogan şi aleargă. Din păcate, neîngrijirea locului de joacă pare să fie chiar o problemă serioasă… Dacă nu ai încotro şi nu ai alt loc de joacă în apropiere, nu-ţi rămâne decât să cureţi chiar tu locul în care se joacă puiul tău, să-l supraveghezi cu mare atenţie ca să nu bage mânuţele în gură (spălatul pe mâini după locul de joacă este, desigur, obligatoriu) şi cine ştie… poate exemplul tău va fi urmat şi de alte mame.

Câteva dintre ele pericolele care se află într-un loc de joacă, au fost trecute în revista de revista Mami

Cioburi

Pun pariu că micuţul tău este fascinat de joaca în nisip, fie cu lopăţelele, fie cu mâinile goale. Însă nisipul poate ascunde cioburile unei sticle sparte, care îi vor tăia mânuţa. Pentru a evita astfel de accidente, curăţa bine cu lopăţica celui mic locul unde se va juca şi stai în preajma lui.

Pietre

Dacă sunt prea mici, pot fi înghiţite de copil. De aceea, fii mereu atentă la ce bagă în guriţă. Tot cu pietre, cei mici mi au obiceiul de a arunca în alţi copii atunci când se ceartă. Iarăşi trebuie să fii în permanenţă cu ochii pe el.

Excremente

Când sunt mici, copiii testează majoritatea lucrurilor cu guriţa. Cum uneori se întâmpla ca un căţeluş să ajungă prin spaţiile de joacă, excrementele lor se amestecă cu nisip şi ulterior pot fi luate în mânuţe şi duse la gură. Curăţă locul de joacă al piticului tău şi fii mereu atentă să nu ducă mâna la guriţă în timp ce se joacă în nisip!

Mucuri de ţigară

Din păcate, la noi încă se mai aruncă mucuri de ţigară pe stradă şi în parcurile pentru copii. Mucurile pot fi luate de ei în mânuţe şi chiar înghiţite. Ca să preîntâmpini astfel de situaţii, curăţă cât poţi perimetrul de joacă al copilului şi ai grijă să nu ducă mâinile murdare la gură.

Tu eşti mulţumită de locul de joacă al copilului tău? Este bine îngrijit?

Comments

comments

Lasă un răspuns