Esti aici
Femeia.ro > Promo > Platformă pentru evaluări medicale la distanță gratuite

Platformă pentru evaluări medicale la distanță gratuite

Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina, aflat în subordinea Primăriei Capitalei, se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2, el oferă prin Medicentrum, evaluări medicale la distanță gratuite pacienților care au fost internați la acest spital și vor să recontacteze pentru întrebări secția de pe care au fost externați.

Medicentrum este un start-up creat de dr. Horațiu Ioani, neurochirurg la Spitalul Clinic Colentina, și Lite Microsystems, care oferă gratuit sprijinul logistic pentru ca medicii să poată ajuta în continuare, de la distanță, pacienții externați.

Pacienții  care sunt în situația descrisă sunt invitați să acceseze pacient.assmb.ro. Răspunsul va fi dat în 12-24 de ore în funcție de disponibilitatea personalului medical.

Invitația Medicentrum lansată Spitalului Clinic Colentina a fost făcută imediat ce criza a început, iar dezvoltarea secțiunii speciale a durat o săptămână. Având în vedere că, începând cu data de 16 martie 2020, Spitalul Clinic Colentina se transformă în centru pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus SARS – CoV2, evaluarea la distanță este cu atât mai importantă. Începând cu această dată, sunt oprite toate internările.

Platforma oferă, de asemenea, posibilitatea completării fișei de triaj pentru COVID-19.

Platforma www.medicentrum.ro, lansată în 2019, are în acest moment peste 100 de medici din toată țara care însumează 81 de specialități. Medicentrum este finanțat prin fonduri europene prin proiectul Start-up Centru.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns