Esti aici
Femeia.ro > Promo > Pofta in sarcina – doar un mit?

Pofta in sarcina – doar un mit?

Cand ti-e pofta de ceva, nu-ti poti controla emotiile si reactionezi ca si cum viata ta ar depinde de acel lucru. Chiar daca pe sotul tau nu-l deranjeaza ca mananci o ciocolata intreaga pe zi, asta nu inseamna ca va privi lucrurile la fel de relaxat daca il trimiti in miez de noapte dupa curcan in aspic. Iar daca plangi ca s-au terminat tartele cu fructe, e si mai grav…

Da vina pe hormoni

Sarcina determina transformari hormonale care ar putea fi cauza acestor pofte. Ele pot fi urmari ale unor necesitati reale ale organismului tau, foarte solicitat in aceasta perioada. Este vorba de niste semnale transmise creierului pentru a evita carentele. Pe langa transformarile hormonale, exista modificari si la nivelul sucului gastric. Acesta devine mai putin acid si de aceea organismul cere anumite alimente pentru a echilibra pH-ul. Asa s-ar explica pofta de muraturi.

Ce e mit

De aici pana la a crede ca bebe va avea de suferit daca nu-ti satisfaci poftele e cale lunga. Daca tu rezisti poftei, nu e nici o problema pentru fat. Nici credinta ca petele lui bebe sunt rezultatele poftelor neimplinite ale mamei nu e adevarata.

Pofta in sarcina pe intelesul mamicilor

Pofta de dulce inseamna lipsa de crom sau fosfor. Surse sanatoase: fructe si legume proaspete.
Pofta de ciocolata inseamna lipsa de magneziu. Surse sanatoase: doua patratele de ciocolata neagra.
Pofta de paine si produse de patiserie inseamna lipsa de azot.
Pofta de grasimi si prajeli inseamna lipsa de calciu. Surse sanatoase: lactate, smochine uscate.
Pofta de sarat inseamna lipsa de cloruri si de sodiu. Surse sanatoase: sfecla de zahar, telina, apa plata.
Pofta in sarcina de cafea inseamna lipsa de fosfor, sulf si fier. Surse sanatoase: o cafea slaba pe zi, peste, cereale integrale.

Daca ai probleme cu greutatea si tii des diete, s-ar putea ca poftele in sarcina sa fie doar un pretext, stiind ca acum poti manca ce si cat doresti!
 

Comments

comments

Lasă un răspuns