Esti aici
Femeia.ro > Promo > Pozitiile fatului la nastere

Pozitiile fatului la nastere

Intr-o nastere naturala, care decurge asa cum trebuie, cand bebelusul vine pe lume prima parte a corpului care se iveste este capul.

Pozitii vicioase ale fatului la nastere

In majoritatea cazurilor natura nu da gres (si fatul are o pozitie specifica, denumita prezentatie craniana), dar sunt situatii cand fatul ia pozitii neobisnuite si in luna a 8-a de sarcina copilul nu se pozitioneaza cu capul in jos. In multe situatii se impune cezariana.

Prezentatie pelviana

In cazul prezentatiei pelviene, bebelusul se pregateste pentru nastere dintr-o pozitie in care sezutul este inainte,
In prezentatia pelviana apar doua situatii: fatul are capul aplecat pe gambe, picioarele fiind perfect intinse, fie sta cu labele picioarelor repliate aproape de fese si cu genunchii departati. Exista si variatii, de pilda fatul poate iesi din burtica cu picioarele inainte.
Masuri de precautie
In cazul in care se constata o prezentatie pelviana se face o radiopelvimetrie care inseamna o comparatie intre bazinul mamei si talia copilului. In functie de rezultatul acesteia se va decide daca mama poate naste natural sau este nevoie de cezariana.

Prezentatie umerala

Copilul tau a luat o pozitie in care este de-a curmezisul uterului ceea ce face imposibila nasterea naturala. Ca sa se nasca, el ar trebui sa-si elibereze prima oara un umar, cu capul indoit spre celalalt umar. Daca doctorul nu reuseste o rasturnare a fatului inainte de nastere, este obligatorie cezariana.

Alte pozitii anormale
Prezentatie faciala: Fatul are capul pe spate, barbia impinsa inainte. Practic priveste inainte
Prezentatie frontala: fatul are fruntea inainte

 

Comments

comments

Lasă un răspuns