Esti aici
Femeia.ro > Promo > Prima oara cand il duci la cinema

Prima oara cand il duci la cinema

Atat timp cat filmul sau desenele animate pe care doriti sa le vizionati sunt dublate in limba romana, prichindelul tau nu va intampina vreo problema. Cu toate acestea, este indicat sa-l duci la cinema in momentul in care este putin mai maricel si reuseste sa inteleaga unde se afla si cu ce scop. Chiar daca se pot organiza astfel de „excursii” la cinematograf si de catre gradinita copilului tau, este recomandat ca pentru prima oara sa mearga insotit de tine.

Ce film sa alegi

Pentru prima data cand puiul tau merge la cinema este bine sa nu va aventuratI la filmele 3D. Chiar daca acum acestea au devenit o moda, va fi destul pentru el sa se acomodeze cu sala de cinematograf, cu imaginile si sunetele prezentate, mai ales ca ochelarii 3D nu-i vor sta sub nici o forma pe nasuc piticului tau, fiind prea mari si prea grei pentru acesta. Un film pentru copii in format normal sau un desen animat vor constitui o alegere excelenta.

Cum sa ne purtam

Chiar daca este micut si implicit vorbaret, trebuie sa-i explici copilului anumite reguli
pe care sa le respecte in timpul vizionarii filmului. In primul rand trebuie sa stea cuminte langa tine pe scaun, sa nu vorbeasca tare pentru ca ii va deranja pe ceilalti spectatori, iar daca mananca sau bea ceva sa nu dea cumva pe jos. Cu toate ca vei fi aproape de el si ii vei face observatii daca e nevoie, este important sa discutati toate aceste lucruri dinainte.

Beneficii

Mersul la cinema il va face pe cel mic sa inteleaga ca a mai crescut si ca merita sa fie adus intr-un loc nou pe care sa-l exploreze in voie, unde personajele lui favorite din filme si desene par sa capete viata. Ii va placea la nebunie ca are voie sa manance floricele sau sa bea suc, ca luminile se vor stinge de tot si ca totul se va auzi mult mai bine decat acasa.
Reprezinta o activitate recreativa si educativa, tinand cont de faptul ca toate filmele sau desenele contin o invatatura ce merita retinuta si care va forma o baza pentru viitor.

Sfaturi mami:

  • dupa ce se vor stinge luminile, nu-ti scapa micutul din ochi, chiar daca stii ca se afla pe scaunul de langa tine;
  • nu-i cumpara prea multe dulciuri, deoarece e posibil sa-l doara burtica si sa nu se mai bucure de ceea ce este difuzat pe ecran;
  • cele mai bune locuri sunt cele de pe mijlocul randului si ca sa poata viziona totul cum trebuie incearca sa stati mai departe de ecran;
  • de asemenea, daca stii ca piticul tau nu poate sta locului, incearca sa alegi o zi si o ora potrivite, in asa fel incat sa nu fie foarte multa lume in sala;
  • la fel ca la orice film, si in cazul celor pentru copii, biletele se pot termina rapid, asa ca achizitioneaza-le din timp.

Comments

comments

Lasă un răspuns