Esti aici
Femeia.ro > Promo > Primele semne de sarcina explicate

Primele semne de sarcina explicate

Iti doresti de mult sa faci un bebe si esti atenta la fiecare semnal pe care ti-l transmite organismul. Vrei sa afli daca s-a intamplat chiar inainte sa ti-o confirme testul de sarcina. Nu e deloc complicat, trebuie doar sa fii atenta la cateva semne sigure:

Top 10: primele semne de sarcina

Mameloanele s-au inchis la culoare – unul dintre primele semne de sarcina se explica prin faptul ca acestea sunt direct influentate de hormonii de sarcina si de intensificarea circulatiei sangvine, mameloanele si labiile vulvei se inchid la culoare. Pe suprafata lor, pot chiar sa apara mici excrescente (glandele Montgomery), care sunt mai inchise la culoare decat de obicei.

Sanii au devenit foarte sensibili si nu mai poti sa dormi pe burta ca pana acum. Schimbarile hormonale care se produc imediat dupa ce ovulul este fecundat determina cresterea in volum a glandelor din sani, care se pregatesc pentru viitoarea productie de lapte si induc senzatia de presiune pe care o resimti in sani.

Desi data la care ar fi trebuit sa-ti vina ciclul a trecut, ai gasit urme de sange. Consulta neaparat medicul ginecolog, pentru ca aceste semne nu tin neaparat de instalarea sarcinii!

Te deranjeaza mirosurile puternice. Se pare ca aceste simptome sunt o reactie de aparare a organismului, creata de hormonii de sarcina, ca nu care cumva sa consumi ceva ce nu ti-ar face bine acum: prajeli, alimente perisabile (peste, carne), alcool, cafea prea multa sau tigari.

Abdomenul inferior e tare si esti balonata. In timpul sarcinii, productia ridicata de progesteron tulbura tranzitul intestinal. Din cauza asta, poti sa fii constipata sau balonata.

Simti ca uterul tau este mai tensionat decat de obicei. Daca urmaresti, cu atentie, sarcina pe saptamani, vei identifica aceasta noua senzatie, cauzata de faptul ca uterul se mareste, irigarea lui se intensifica, apar chiar noi vase de sange si senzatia asta total noua.

Te pricopsesti cu micoze vaginale. Secretiile tale se intensifica si se creeaza conditii favorabile pentru tot soiul de ciuperci.

Iti este in permanenta foame si nu te poti abtine sa nu rontai cate ceva. Organismul tau consuma acum mai multa energie decat de obicei si simti instinctiv nevoia sa recuperezi ce ai pierdut.

Te simti mai obosita decat de obicei. In primele luni de sarcina, de regula, tensiunea arteriala se prabuseste. Daca ai si ameteli, verifica daca nu cumva te incearca vreo anemie. Fa dusuri alternative calde/reci, mananca mai multe fructe si legume si plimba-te cel putin 30 de minute zilnic in aer curat.

Printre primele semne de sarcina este si nevoia permanenta sa faci pipi. Nivelul ridicat de estrogen din primele momente ale sarcinii netezeste tesuturile si relaxeaza muschii, in special in jurul uterului. De aici si imposibilitatea de a retine urina mai multa vreme.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns