Esti aici
Femeia.ro > Promo > Primele sucuri pentru bebelus

Primele sucuri pentru bebelus

Imediat dupa ce puiutul tau a implinit 6 luni ii poti da sa bea anumite sucuri preparate in casa, bineinteles la indicatia medicului pediatru. Totusi, sucul nu trebuie sa inlocuiasca laptele.

Cum introduci sucurile in alimentatia bebelusului

Da-i sa bea sucul de fructe dintr-un pahar sau cana pentru bebelusi, cu lingurita, deoarece folosirea biberonului poate favoriza aparitia cariilor dentare.

60 pana la 90 ml pe zi sunt suficienti.

In primele doua saptamani, dilueaza jumatate suc, jumatate apa.

Trece sucul prin sita, daca are si pulpa fructului.

In primul an serveste-i „bauturica“ la temperatura camerei, cand este prea rece sau o cantitate prea mare de suc ii poate provoca diaree.

Evita sa i-l dai cu mai putin de jumatate de ora inaintea mesei, deoarece ii va afecta apetitul.

Ce suc de fructe alegi?

Dupa 6 luni   Intotdeauna vei incepe sa-l obisnuiesti cu noi gusturi folosind un singur fruct. Acesta trebuie sa fie nehazarat, 100% pur si obligatoriu proaspat. Prima data ii poti da suc de mere sau strugure fara zahar. Mai tarziu rasfata-ti puiul cu sucutet de pere, ananas, prune sau portocale. Daca le poti prepara in casa este cel mai bine.

Dupa 9 luni  E timpul pentru adevarate coctailuri! Copilul tau fiind deja „mare“ e pregatit pentru noi experiente si va savura cu siguranta fructele combinate in fel si chip. Gustul conteaza! Si sanatatea la fel.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns