Esti aici
Femeia.ro > Promo > Prin ce schimbari trec sanii in timpul sarcinii?

Prin ce schimbari trec sanii in timpul sarcinii?

Sensibilitate

Durerea sanilor este ca un simptom al sarcinii. Tot ce poti sa faci insa este sa dai vina pe hormoni. Modificarile din organism vor duce in unele cazuri la durere si sensibilitate la atingere, in timp ce in alte cazuri senzatia va fi mai degraba de placere, decat de disconfort.

Marime

Complexele unui bust mic vor deveni amintire pentru viitoarele mamici inca din primele luni de sarcina. Sanii incep sa creasca din primele sase saptamani datorita grasimilor, dar si a unui exces de secretie a laptelui. Modificarea va continua pe parcursul primului semestru, apoi se vor mai sesiza schimbari spre sfarsitul sarcinii, iar dupa nastere laptele va face pieptul si mai proeminent.

Culoare

Mameloanele vor deveni mai inchise la culoare si isi vor modifica si marimea de cele mai multe ori. De asemenea, este posibil ca atunci cand te vei uita in oglinda, sa observi ca venele ies in evidenta ca niste firicele albastre. Nu trebuie sa te ingrijorezi, acest aspect nu va dura prea mult.

Mancarime

Toate schimbarile ar putea duce chiar si la mancarimi. Daca observi semne pe sani de la modificarile din timpul sarcinii, este posibil sa fi fost ereditare. In cazul in care mama ta le-a avut, nu este exclus sa iti apara si tie.

Scurgeri

Nu este neaparat sa apara, insa in unele cazuri, sanii devin pregatiti sa alapteze inainte de nastere. Asa ca lichidul care apare inainte de secretia laptelui propriu zis ar putea sa te surprinda inainte sa fie nevoie sa alaptezi. Scurgerea poate fi de culoare galbuie sau albicioasa si poate aparea in orice moment, in general in cel de-al doilea trimestru.

Masuri de precautie

Nu folosi sapun pe mameloane, ci doar apa calda pentru a evita uscarea lor.
Investeste intr-un sutien confortabil, s-ar putea ca la un moment dat sa iti doresti sa si dormi cu el pe tine.
Daca sesizezi vreo umflatura, este posibil sa fie de la o glanda de lapte infundata, asa ca nu ezita sa aplici un masaj pe sanul respectiv.
Nu te speria de schimbarile din timpul sarcinii, dupa nastere sanii tai vor reveni la normal, bineinteles si cu putin efort si interes din partea ta.

Comments

comments

Lasă un răspuns