Esti aici
Femeia.ro > Promo > Probleme si solutii pentru miresicile cu ochelari

Probleme si solutii pentru miresicile cu ochelari

Cea mai simplă soluţie, care să te ajute şi din punct de vedere estetic în ziua cea mare, ar fi să porţi lentile de contact. Nu se reflectă în fotografii, precum ochelarii, şi nu trebuie să-ţi baţi capul născocind metode inedite de a le asorta cu ţinuta. Fă-ţi o programare la medic din timp, apoi comandă-ţi un set (atenţie, durează vreo două-tre săptămâni până să le primeşti) şi poartă-le cel puţin o lună înainte de nuntă ca să fii sigură că te adaptezi.

[*Cu sau fara ochelari in ziua nuntii?*][1]

Machiajul ochilor purtători de lentile de contact se face în general cu fard de tip cremă şi este în principiu mai dificil de realizat, pentru că normele de igienă sunt stricte. Deci nu rezerva serviciile unui makeup artist fără să ştii cum lucrează – şi, mai ales, fără să ştii dacă suporţi sau nu machiajul, ca purtătoare de lentile.

Însă nu tuturor ne plac lentilele de contact, multe nu ştiu cum să le poarte, sunt scumpe, dau multă bătaie de cap şi unele persoane nu au chef să-şi bage degetele în ochi înainte de nuntă. Așadar, dacă nu te-a preocupat aspectul vederii la cununie din timp, ar fi cazul să lucrezi cu ce ai sau să încerci cel mult o pereche nouă de ochelari.

[*Secretele machiajului perfect pentru poze*][2]

Unele femei preferă, totuși, să-și vadă în ceaţă toată nunta decât să poarte ochelari pentru că au impresia că ochelarii le dezavantajază sau le urâţesc – lucru profund eronat, căci o pereche de ochelari bine aleasă pot face mult bine fizionomiei.

Dar, dacă ești rezervată în privința efectului estetic al ochelarilor, poţi să renunți la ei în timpul şedinţei foto, de exemplu. Când ești în fața camerei, încercă să fixezi un punct care îți e accesibil, nu neapărat obiectivul. Ceva cât mai apropiat pentru mioape, ceva la distanță pentru cele care suferă de hipermetropie. În caz contrar, riști să-ți rămână amintire chipul tău schimonosit, încercând să distingă figura fotografului.

[*Cum sa ai cele mai reusite poze de nunta*][3]

Dacă ai ales o pereche de ochelari cu rame groase, roagă-l pe fotograf să-ţi facă poze de sus, ca să ţi se vadă ochii în fotografii. În cazul în care ai nevoie doar de ochelari de citit, ascunde-ţi o pereche în poşetă şi scoate-i când vine vorba să semnezi documentele oficiale. Pentru restul formalităţilor de nuntă, nu ai nevoie să citeşti nimic.

Dacă dintr-un motiv sau altul nu poţi renunţa la ochelari nici în ziua în care trebuie să arăţi perfect, nu dispera. Ai la îndemână o mulţime de trucuri pentru a-i face mai atrăgători.

Alege o ramă nouă cu câteva luni înainte de nuntă, ramă care trebuie să se potrivească cu bijuteriile şi rochia pe care le vei purta. Cu alte cuvinte, dacă porţi argint, optează pentru rame argintii, dacă ai o rochie cu inserţii aurii, alege o ramă aurie. Optează în general pentru ceva discret, cât mai puţin vizibil. Tot ce este mare şi încărcat e greu de asortat sau distrage atenţia. Deci alege ceva finuţ pentru o ţinută elegantă, clasică sau ceva cu rame groase, albe sau colorate, de geek, dacă ai o ţinută rebelă sau funky. În cazul în care rochia e simplă şi singura pată de culoare e buchetul, asortează ochelarii cu buchetul.

[*6 pasi esentiali pentru un machiaj de durata*][4]

Optează pentru un machiaj mai conturat şi pentru gene false bogate, dar nu prea lungi, ca să nu se atingă de lentile.

Dacă eşti mioapă, dioptriile lentilelor îţi micşorează dimensiunile ochilor, deci machiajul pe care îl alegi trebuie să ţi-i mărească. Alege farduri perlate, în tonuri calde, aplicate pe pleoapă şi pe arcadă, ca să dea impresia de spaţiu. Colţul interior al ochiul, zona inferioară a pleoapei şi osul arcadei trebuie conturate cu un fard sidefat şi cu un creion alb.Pentru a contura pleoapa superioară, e necesar eyeliner sau creion negru care se poate întinde şi estompa cu un beţişor cu vată. Nu uita de mascara. Nu te zgârci.

Dacă ai astigmatism, machiajul trebuie să fie intens. Fardul folosit trebuie să imite nuanţa irisului, ca să-l accentueze. Conturul ochilor trebuie aplicat în tuşe subţiri, chiar la baza genelor. Fereşte-te totuşi de nuanţele închise şi aspre, neapărat de gri. Mascara din belşug.

[*7 greseli de beauty inainte de nunta*][5]

Pentru hipermetropie, adică pentru ochi pe care lentilele îi măresc, e nevoie de farduri mate, aşezate gradual: de la cel mai închis la baza genelor, la cel mai deschis în zona sprâncenelor. Nu exagera cu fardurile întunecate şi evită smokey eyes sau culorile puternice. Fereşte-te şi de fardurile sidefate, care măresc ochii, sau de mascara care încarcă privirea. Alege mascara în culori calde, cafenii.

În funcţie de grosimea ramei, pomeţii se conturează mai puternic sau mai discret (ramele groase au nevoie de pomeţi mai bine definiţi). Nu exagera cu crema anticearcăn, dar nici nu uita de ea. Buzele trebuie conturate mereu, pentru a nu părea şterse. Alege în general rujuri bine definite, de preferinţă mate sau cu un luciu discret.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/cu-sau-fara-ochelari-in-ziua-nuntii
[2]: https://www.miresici.ro/articole/secretele-machiajului-perfect-pentru-poze
[3]: https://www.miresici.ro/articole/cum-sa-ai-cele-mai-reusite-poze-de-nunta
[4]: https://www.miresici.ro/articole/6-pasi-esentiali-pentru-un-machiaj-de-durata
[5]: https://www.miresici.ro/articole/7-greseli-de-beauty-inaintea-nuntii

Comments

comments

Lasă un răspuns