Esti aici
Femeia.ro > Promo > Probleme si tratamente ale infertilitatii masculine

Probleme si tratamente ale infertilitatii masculine

Problemele fizice
Aceste probleme fie au legatura directa cu procesul de producere a spermei, fie perturba calea de traversare a spermei de la testicule la varful penisului. Sunt, de obicei, caracterizate printr-un numar mic de spermatozoizi si/sau morfologia spermei anormala.

Probleme hormonale
Infertilitatea bazata pe probleme hormonale reprezinta un procentaj foarte scazut din totalul de cazuri. In acest caz este vorba de disfunctii la nivelul sistemului endocrin hipotalamus-hipofiza ce regleaza lantul de evenimente hormonale care permite testiculelor sa produca si sa disemineze in mod eficient sperma.

Probleme psihologice/ comportamentale
Disfunctie erectila (impotenta) si ejacularea prematura sunt bazate pe sistemul nervos si, implicit, pe afectiuni psihice. Majoritatea barbatilor care sufera de aceste difunctii au o problema secundara psihologica care poate agrava situatia (anxietatea de performanta, vinovatie si stima de sine scazuta). Multe dintre cauzele comune ale impotentei includ: diabet zaharat, hipertensiune arteriala, boli cardiace si vasculare, stres, probleme hormonale, interventiilor chirurgicale pelvine, traumatisme, scurgere venoasă si efectele secundare ale medicamentelor prescrise frecvent (de exemplu, Prozac si alte ISRS, Propecia)

Tratamentul infertilitatii masculine

Primul pas in combaterea infertilitatii este identificarea cauzei. In acest sens se vor face analiza spermei, evaluare hormonala, evaluare fizica si psihica. Atat testarea, rezultatul cat si tratamentul sunt etape coplesitoare si stresante pentru ambii membrii ai cuplului. Specialistii recomanda cuplurilor ce doresc sa apeleze la diverse tehnici de reproducere asistata sa hotarasca din timp ce fel de procedura prefera, atat din punct de vedere emotional, cat si material si sa incerce sa stabileasca un anumit buget limita.
Dupa ce au trecut printr-un lung proces ce a inclus numeroase determinari si evaluari clinice, relatiile pot fi afectate chiar si intre cei mai uniti parteneri. De aceea, expertii recomanda partenerilor (atat barbatilor cat si femeilor) sa nu ezite sa ceara un ajutor de specialitate pentru a putea depasi aceste momente.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns