Esti aici
Femeia.ro > Promo > Programul mamicii cu doi copilasi

Programul mamicii cu doi copilasi

12.30-13.00. Masa de pranz. Schimbat. Cremuit. Leganat anticolici in carut, la plimbare, pe-afara. Somn de voie. La el. Pregatit masa pentru restul familiei. La tine.

17.00. Hai sa mai papam un pic. Putem chiar sa ne si jucam cateva minute, pana adoarme la loc.

18.00. Se umple casa. Cel mare vine de la gradi cu o multime de povesti. Care mai de care mai haioase, spuse insa cam prea tare. Il mai domolesti nitel, indreptandu-l spre baie, sa se spele pe maini, sa se schimbe. Profi ti de neatentia lui si-I dai sa manance celui mic. Timp in care cel mare va papa gustarica pregatita din timp. Iesiti la inca o plimbare. Vreo ora.

20.00. Acum e cel mai greu. Cat timp tati ii face conversatie bebelusului, tu il ajuti pe cel mare sa se spele de seara. Sau invers. Dupa care trece la masa, de data asta impreuna cu tati obligatoriu. Cat ei mananca, tu te ocupi de toaleta de seara a celui mititel, apoi ii dai si lui sa manance. O poveste, un joc de societate, si gata, incepe si cel mare sa caste. S-a facut 21.30. Noapte buna!

P.S.: Masa de noapte a bebelusului nu se pune!

Cum sa-i impaci? Şi mai ales cum sa-i impaci in asa fel incat sa n-o iei tu pe alaturi. Adica sa nu mai poti face fata. E greu doar pana pui la punct un orar… echidistant, bazat pe "in timp ce…"

6.00. Trezireaaa! Cel mic da chiotul vestitor de foame crancena, asa cum numai el stie sa o faca: trezind toata casa. Daca ai prezenta de spirit si viteza de reactie, ajungi sa-i potolesti foamea inainte ca si cel mai maricel sa se trezeasca deadevaratelea.

7.00-7.30. Bebe doarme multumit de meniul de azi, acelasi cu cel de ieri dar cine sta sa mai intre in amanunte… Se trezeste cel maricel. Pipi-caca, spalat pe ochi si fuga la masa. Are el 4 ani si se descurca singur, dar tot trebuie sa fii cu ochii pe el sa nu confunde pasta de dinti cu crema pentru fundulet.

8.30. Se imbraca fratele cel mare cat mai pe muteste posibil. Urmeaza expediatul la gradi.

9.00. Hai, inca un pic de efort! Adica "gustarea de dimineata" a lui bebe. Fiind doar voi doi, va fi foarte odihnitoare si pentru tine.

9.30. Inca un pic de somnic. Şi daca tot esti putea sa faci si tu acelasi lucru. Macar o ora.

Comments

comments

Lasă un răspuns