Esti aici
Femeia.ro > Promo > Raceala in sarcina

Raceala in sarcina

Daca te-ai procopsit cu o raceala in timpul sarcinii si esti exasperata ca nu poti lua medicamente, nu dispera. Sunt multe solutii care iti pot fi de ajutor: de la remediile naturiste la asa numite medicamente antivirale, in cazul in care se confirma un virus gripal.

Remedii naturiste pentru raceala

Racelile si gripele sunt de trei ori mai lungi la femeile gravide, insa multe medicamente indicate in raceli si gripe nu au fost studiate in sarcina. Asa ca, daca esti insarcinata si ai racit, suna medicul inainte sa iei orice medicament. Variantele naturale si sigure de tratare a racelilor usoare includ:

Mierea te ajuta sa scapi de tuse si de dureri in gat (poate fi luata ca atare sau adaugata in ceaiul caldut).

Baile cu sare la picioare. Apa pentru aceste bai trebuie sa fie calda, iar sarea grunjoasa. E recomandata pentru indepartarea durerilor musculare, pentru alungarea stresului, dar trateaza si raceala.

Sarea incalzita si pusa pe gat (intr-o carpa) calmeaza durerile de gat si tusea, iar pentru scaderea febrei sosete inmuiate in otet.

Cataplasmele cu cartofi rasi stropiti cu spirt medicinal calmeaza durerile de gat si tusea seaca.

Cum te pazesti de raceala in timpul sarcinii

Evita multimile si contactul cu persoane racite
Nu-ti atinge ochii, nasul sau gura
Pentru a preveni gripa, inclusiv la gravide se recomanda vaccinarea, dar numai in anumite conditii si la recomandarea medicului.

Atentie la antibiotice! "Antibioticele sunt obligatoriu de evitat: cu cat sarcina este mai mica, cu atat efectul lor va fi mai periculos, chiar grav. Orice medicament trece in sange, ajunge la copil si, evident, ii poate face rau! Medicamentele in sarcina se recomanda numai si numai daca lucrurile sunt foarte grave. Acestea trebuie admiistrate sub supravegherea ginecologului care monitorizeaza sarcina sau a specialistului in boli infectioase." (Conf. dr. Daniel Popescu, medic primar obtetrica-ginecologie, Policlinica "Serba Voda" din Bucuresti),

 

Comments

comments

Lasă un răspuns