Esti aici
Femeia.ro > Promo > Reguli de eticheta: Invitatii din afara orasului

Reguli de eticheta: Invitatii din afara orasului

Fă o listă separată cu invitații din afara orașului pentru că va trebui să te ocupi de mai multe aspecte în ceea ce îi privește: transportul, cazarea, acomodarea și din nou transportul spre casă.

[*10 categorii de invitati de care te poti lipsi*][1]

Odată ce ai toate confirmările lor este cazul să faci liste și listuțe…doar ești expertă în asta acum! Va fi necesar să porți multe discuții cu ei pentru a pune ”marea excursie” la cale, așadar înarmează-te cu multă răbdare. Iată care sunt variantele:

Transportul. Invitații care vin din același oraș pot veni împreună în aceeași mașină, pentru a ajunge în același timp, în același loc și pentru a economisi banii de carburant. Dacă invitații voștri sosesc din orașe diferite poți să pregătești pentru ei câteva variante de transport pentru a le face alegerea mai ușoară. Chiar dacă pare o muncă inutilă pentru tine, este mai bine să fii mereu cu un pas înainte și să știi totul!

[*Codul bunelor maniere la nunta*][2]

Ai grijă să le oferi în avans invitaților tăi indicații de orientare prin oraș sau către punctele importante cum ar fi locuința ta, biserica, localul recepției. Trimite-le o hartă cu rutele cele mai importante. Nu îi lăsa în seama GPS-ului, cine știe unde ajung!

Cazarea. Dacă este vorba despre persoane foarte apropiate, care nu au cine știe ce pretenții, poți să îi cazezi la tine acasă sau la prieteni apropiați, care se oferă să îi găzduiască. Dacă este vorba de persoane mai dificile este indicat să le găsești cazare în oraș, într-un loc plăcut și apropiat de locația nunții: biserică sau local.

[*Receptii in locuri nonconformiste*][3]

Costuri: Este un subiect delicat pentru ambele părți dar scopul vostru reciproc este să fiți împreună la nuntă, așa că sperăm să nu apară probleme.

În cazul în care vă hotărâți să acoperiți voi costurile transportului și cazării este foarte probabil ca recunoștința invitaților să se reflecte în valoarea cadoului de nuntă. Dacă nu vă puteți permite aceast lucru, asigură-te că invitații voștri cunosc acest detaliu pentru a nu exista neclarități în nicio privință. Este foarte probabil ca ei vor vrea să își acopere singuri toate cheltuielile.

[*Pe cine sa nu inviti la nunta*][4]

Acomodarea. Odată ce i-ai informat despre punctele de atracție turistică din oraș sau din zonă este foarte probabil ca aceștia să includă nunta ta într-o mică vacanță. Dacă ei hotărăsc să rămână în zonă mai mult timp ar fi foarte frumos și ar trebui să organizezi și o masă ”afer-wedding”, de care să îi anunți, să fie prezenți.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/10-categorii-de-invitati-de-care-te-poti-lipsi
[2]: https://www.miresici.ro/articole/codul-bunelor-maniere-la-nunta
[3]: https://www.miresici.ro/articole/receptii-in-locuri-noncoformiste
[4]: https://www.miresici.ro/articole/pe-cine-sa-nu-inviti-la-nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns