Esti aici
Femeia.ro > Promo > Remedii bune, dar rele in sarcina

Remedii bune, dar rele in sarcina

Pentru ca in timpul sarcinii, medicamentele nu prea sunt indicate, deoarece bebelusul ar putea avea de suferit, multe mamici in devenire recurg la medicina naturista. Sunt doar plante, ce-ar putea sa faca? – te poti intreba. Ei bine, chiar si plantele trebuie folosite cu maxima prudenta, fiindca pot avea reactii adverse, ba chiar mai rau…

Musetelul

Este recomandat in tratamentul gastritelor hiperacide, balonarilor si colicilor abdominale. Stimuleaza functia hepatica, diminueaza neplacerile provocate de guturai si contribuie la indepartarea starilor de greata.

DAR… este purgativ, de aceea trebuie folosit cu mare prudenta, mai ales in trimestrele I si III de sarcina.

Coada-soricelului

Uleiul volatil continut in florile de coada-soricelului are efecte antiinflamatoare si calmante asupra vezicii biliare. Greata dispare cu ajutorul infuziei de coada-soricelului. Este o planta cu efecte extraordinare in tratarea infectiilor, inflamatiilor si leziunilor pielii, datorita numeroaselor substante cicatrizante si antiinflamatoare continute.

DAR… este vasodilatator, putand declansa avort spontan, mai ales in primul trimestru de sarcina.

Sunatoare

Este recomandata contra depresiilor, starilor de anxietate, ajuta la buna functionare a ficatului si este un foarte bun remediu impotriva insomniei.

DAR… creste tensiunea arteriala, ceea ce este de evitat, mai ales in ultimul trimestru de sarcina.

  • Exista si plante total interzise femeilor insarcinate: pelinul, obligeana, rostopasca, ienuparul, salvia, crusinul, vascul.

Comments

comments

Lasă un răspuns