Esti aici
Femeia.ro > Promo > Reteta pentru copii fericiti

Reteta pentru copii fericiti

Fiecare copil este unic, de aceea nu exista o reteta generala pentru fericirea acestuia. Pana la urma, o mama stie cel mai bine ce-l face pe copilul ei fericit.
Dar iata cateva sfaturi care pot fi aplicate oricui, oricand si oriunde.

7 secrete pentru a creste copii fericiti

Joaca-te si glumeste cu copilul tau – ii oferi uneltele pentru dezvoltarea creativitatii si ii va fi mai usor sa-si faca prieteni.

Fii pozitiva: parintii care-si exteriorozeaza emotiile negative isi pot influenta copilul sa adopte un comportament violent.

Lasa-l sa fie independent, permite-i sa exploreze si sa descopere lumea. In caz contrar, vei avea un copil anxios care va fi mai putin deschis experientelor noi decat alti copii.

Ai grija de tine. Incearca sa te relaxezi si la primele semne ale depresiei mergi la doctor. Nu uita ca ai langa tine un pui care te ia drept exemplu in tot ceea ce face. O mama stresata, obosita, bolnava si lipsita de rabdare nu este imagine pe care trebuie sa o vada copilul. Dar nici sa-ti pui o masca si sa joci in fata copilului rolul mamei sanatoase si mereu voioase, nu este o solutie. Ideal este sa ai grija de tine, iar starea ta de bine se va reflecta si in relatia cu copilul tau.

Relatiile apropiate cu parintii influenteaza individul ajuns la varsta maturitatii, care o sa-si doreasca sa lege relatii sentimentale solide si frumoase, dupa modelul vazut in propria familie. Un exemplu bun in familie, un mediu sanatos si sigur, in care copilul se simte inconjurat de dragoste, il face sa tinda spre acelasi lucru si la varsta adulta.

Lasa-l pe copilul tau sa te contrazica. Nu evita discutiile in contradictoriu, lasa-l sa-si spuna parerea si incearca sa-l inveti sa o si argumenteze. Daca esti mereu tu cea care are dreptate, copilul tau va fi sfios, introvertit si va prefera sa nu-si mai spuna parerile.

Alaptarea, joaca si alintul, un mediu sigur si plin de dragoste, iti ajuta bebelusul sa-si dezvolte un hipocampus mai mare, o parte a creierului importanta in procesele de invatare, memorare si in rezistenta la stres, demonstreaza studii recente.
 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns