Esti aici
Femeia.ro > Promo > Ritual de vara

Ritual de vara

Te poți bucura de vară și de soare folosind zilnic produse cu fotoprotecție.

Iată ce recomandă specialiștii:

Aplică pe față, în fiecare zi, o cremă hidratantă cu factor de protecție solară între 10 și 15. Te vei proteja de pistrui, pete solare, dar și de deshidratare, respectiv de îmbătrânirea prematură a tenului.

Când faci băi de soare, nu uita să aplici din belșug o cremă de protecție potrivită fototipului tău, cu minimum 15 minute înainte de expunerea la soare.

Aplică loțiunea, crema sau uleiul cu SPF la fiecare două ore sau după ce ai ieșit din apă, dar numai pe pielea uscată.

Nu uita să aplici loțiuni de protecție solară pe zonele cele mai expuse, urechi și buze.

Apa funcționează ca o lupă pentru razele UV, crescând cantitatea de radiații, așa că, înainte de a intra în apă, aplică o cremă de protecție solară în strat gros.

După ce te întorci de la plajă, dă-i pielii o porție de hidratare folosind o loțiune after-sun. Cu ingrediente calmante și hidratante, aceasta răcorește pielea și îi menține aspectul catifelat. Poți opta pentru o loțiune cremoasă și hrănitoare sau pentru formula spray, mai răcoritoare, fără senzație de piele uleioasă nici o secundă.

Dacă ești șoferiță, ai grijă să-ți foto-protejezi brațul stâng, pentru că foarte multe forme de cancer de piele apar în această zonă din pricina expunerii prelungite la soare fără protecție.

Razele soarelui sunt mai puternice între orele 10 și 16, dar și la altitudini mari sau la latitudini apropiate de ecuator. Ține cont de aceste detalii!

Pălăria de soare și ochelarii cu filtru anti-UV oferă o protecție de aproape 100% contra ultravioletelor la nivelul ochilor.

Articol preluat din ediția de iunie 2014 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns