Esti aici
Femeia.ro > Promo > Săpunul, sursă a frumuseții

Săpunul, sursă a frumuseții

Ești tentată să alegi săpunul după parfum, dar, ales cu grijă, el aduce multe beneficii pielii și chiar poate deveni aliatul tău în tratamentele de înfrumusețare.

Soda amestecată cu grăsime nu mai este de mult rețeta după care se pregătește săpunul. De la inventarea lui până azi, a cunoscut formule speciale, care să răspundă nevoilor de curățenie și îngrijire a pielii. Avem săpunuri cu ingrediente emoliente, cu extracte naturale, cu efect descuamant ori calmant, ba chiar și hidratant, iar toate aduc pielii arome delicate și pline de prospețime. În funcție de partea corpului pe care vrei s-o cureți, alege săpunul care s-o și îngrijească.

Ten mai hidratat

Mulți cred că săpunul are acțiune deshidratantă și trebuie să renunțăm la el dacă avem pielea uscată. Însă există și săpunuri blânde, care curăță fără să dezechilibreze pielea (unele chiar fără substanțe detergente, dar cu formule cremoase ce mențin hidratarea), pe care nu trebuie să le ocolim nici când vine vorba despre curățarea tenului. Le recunoști ușor după spuma bogată pe care o fac și după senzația de catifelare pe care o lasă pielii după clătire. Testează-le mai întâi pe corp!

Mâini mereu curate

Săpunurile antibacteriene conțin un ingredient special pentru controlul germenilor. Dacă spălarea cu un săpun obișnuit îndepărtează o parte din germeni, dar numărul lor crește rapid ulterior, folosind un săpun antibacterian, pe piele rămâne o cantitate mică de dezinfectant ce păstrează un nivel redus de germeni pe o durată mai lungă. Sunt ideale pentru a dezinfecta eficient mâinile, dar nu într-un mod agresiv.

Parfum și tratament pentru corp

Dacă majoritatea săpunurilor sunt deodorante, respectiv curăță pielea și înlătură mirosurile dezagreabile, lăsând o aromă plăcută pentru mult timp, alte săpunuri sunt mai specializate și te pot ajuta să exfoliezi pielea, să o masezi eficient, iar ingredientele lor au chiar efect anticelulitic. Orice săpun cu particule grunjoase te ajută să scapi de pielea moartă într-un mod delicat. Folosește-le mai ales pe picioare, înainte de epilare. Dacă vrei să combați celulita mai cu spor, alege un săpun abraziv care să conțină cafea, sare de mare, alge marine sau ceai, ingrediente care stimulează circulația profundă și drenajul limfatic.

Citește și:

Dulciuri antirid

7 lucruri pe care să le faci în prag de primăvară

Trucuri pentru intarirea unghiilor

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.11/17.03.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns