Esti aici
Femeia.ro > Promo > Sarcina pe săptămâni când aştepţi gemeni

Sarcina pe săptămâni când aştepţi gemeni

Sarcina gemelara este acel tip de sarcină în care, în uter, apar şi se dezvoltă simultan doi feţi. Iată sarcina pe săptămâni la gemeni, rezumată în câteva rânduri şi diferenţele care apar faţă de o sarcină normală.

Sarcina pe săptămâni la gemeni, pe scurt

Primele 7 zile Dacă divizarea ovulului se face în 4 sau 7 zile de la fecundare, gemenii împart placenta, fapt ce poate duce la sindromul dezechilibrului circulator între fetuşi. Practic, unul din gemeni ia mâncarea altuia.

Din săptămâna a 24-a, gemenii se vor simţi cam strâmtoraţi şi de aceea creşte riscul naşterii premature.

Între săptămânile a 26-a şi a 28-a, gemenii cântăresc împreună 3 kg, tensiunea din uter creşte şi din acest motiv s-ar putea să ai contracţii precoce. Trebuie să faci constant controale medicale şi ecografii, iar în ultimul trimestru, să mergi la medic săptămânal.

În general, gemenii se nasc înainte de termen, în săptămâna a 37-a. De obicei, sunt mai mici şi cântăresc mai puţin decât ceilalţi bebeluşi. S-ar putea ca naşterea să se declanşeze spontan. Primul bebe va apărea după contracţii, iar al doilea îl va urma. De aceea, venirea celui de-al doilea nu trebuie să aibă loc la prea mult timp faţă de a primului.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns