Esti aici
Femeia.ro > Promo > Scapă de roşeaţa din obraji! Cum poţi trata cuperoza

Scapă de roşeaţa din obraji! Cum poţi trata cuperoza

Cuperoza este mai frecventă la persoanele cu pielea subţire sau mai puţin elastică. În mod normal, capilarele pielii se dilată pentru a permite fluxului mai mare de sânge să treacă în momentele de stres sau efort fizic, apoi revin la normal. Capilarele mai slabe nu au o problemă în a se dilata, însă nu mai pot reveni la forma iniţială. Tocmai de aceea apare roşeaţa, aceasta fiind uneori însoţită de edem sau umflarea pielii. Pe lângă roşeaţa care apare cel mai frecvent la nivelul obrajilor şi al nasului, pielea este uscată şi foarte sensibilă.

 
 
„Atunci când se dilată vasele de sânge apare reţeaua cuperotică ce dă pielii aceea culoare roz-roşie care se accentuează la efort fizic, variaţii de temperatură rece-cald sau consum de alcool“, explică dr.
Anca Doboş, medic primar dermato-venerologie.
 
O afecţiune ereditară
 
Cuperoza afectează cu precădere femeile cu tenul deschis şi pe cele de vârstă mijlocie. Principala cauză este elasticitatea scăzută a pielii şi circulaţia sanguină defectuoasă. Apoi, factorii ce ţin de mediul înconjurător pot spori riscul de dezvoltare a acestei afecţiuni.
Căldura excesivă şi repetată la locul de muncă, expunerile la soare, dar şi temperaturile foarte joase şi expunerile la vânt rece şi puternic subţiază treptat pielea.
 
De asemenea, înaintarea în vârstă şi tratamentele cosmetice sau substanţele care ajung să irite tenul îşi pot pune amprenta pe sănătatea pielii. În apariţia cuperozei mai sunt implicaţi şi factorii endocrini (frecvent menopauza) şi afecţiunile
gastro-intestinale: gastrite, colon iritabil, diaree, constipaţie, infecţii intestinale. Nu în ultimul rând, factori declanşatori pot fi şi alcoolul, tutunul, alimentele fierbinţi sau condimentele.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns