Esti aici
Femeia.ro > Promo > Semnificatia marturiilor de nunta

Semnificatia marturiilor de nunta

Ce sunt mărturiile de nuntă?

Mărturiile de nuntă reprezintă un cadou pentru invitați, atât pentru a le mulțumi pentru participarea la unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta, cât și pentru a-și aminti de nunta ta.

Care sunt originile mărturiilor de nuntă?

Mulți consideră acest suvenir o idee nouă, însă datează din secolul al XV-lea. În Italia, viitorii soți și familiile lor își făceau reciproc aceste cadouri cu ocazia [logodnei][1].

Tot în acea perioadă, în Anglia au apărut cutii pentru dulciuri speciale, din argint sau aur, cu pietre prețioase sau cristale.

De regulă, aristocrația europeană oferea bomboniere cu cuburi de zahăr invitaților, zahărul fiind pe vremea aceea un produs accesibil doar celor bogați.

În timp, prețul acestuia a scăzut, astfel încât tradiția a devenit accesibilă și oamenilor de rând.

În timp, [tradiția][2] s-a mai schimbat. În prezent, mărturiile conțin 5 bomboane care simbolizează sănătatea, prosperitatea, fertilitatea, fericirea și longevitatea. De asemenea, se folosesc la legarea cutiuțelor panglici, dantelă, mătase sau alte materiale.

Ca mărturii de nuntă se pot oferi și mici obiecte de argint, cristal sau porțelan sau chiar lumânări parfumate sau sticle de vin. Totul depinde de preferințele mirilor.

Mărturiile se așează de obicei pe masă înainte ca petrecerea să înceapă (câte una pentru fiecare invitat sau fiecare familie), însă pot fi oferite și la final, când invitații încep să plece. Unele cupluri preferă să ofere aceste suveniruri după ce se întorc din [luna de miere][3], dar darul trebuie dat la maxim o lună de la nuntă.

Sunt obligatorii mărturiile de nuntă?

Depinde doar de voi. Unele cupluri oferă mărturii, altele le consideră lucruri inutile, doar o cheltuială în plus.

Iată ce cred câteva dintre utilizatoarele [forumului Miresici][4]:

moko: „eu m-am gandit sa fac cd-uri personalizate pt fiecare familie invitata cu o galerie foto si un mesaj de multumire din partea noastra.”

dana: „Am gasit niste cutiute foarte dragute, albe cu un model floral, tot alb , pe ele, foarte finute, in care voi pune niste glazed almonds.”

ina: „Nu prea eram convinsa ca vreau marturii, dar cum viitorul sot e britanic, si la ei e musai sa le ai, m-am lasat convinsa.”

valen: „tocmai ce am terminat de facut 220 de marturii pt o foarte buna prietena si credeti-ma nu a fost asa usor cum pare.”

Tu ce părere ai despre mărturiile de nuntă?

[1]: https://www.miresici.ro/articole/ultima-noapte-de-logodna-intaia-noapte-de-maritis
[2]: https://www.miresici.ro/articole/7-traditii-de-import-pentru-nunta-ta
[3]: https://www.miresici.ro/articole/destinatii-perfecte-pentru-luna-de-miere
[4]: https://www.miresici.ro/forum/showthread.php?t=212

Comments

comments

Lasă un răspuns